TV100'de katıldığı programda, ""Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi?..." Şeklinde konuşan  CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na Şehit Aileleri sert tepki gösterdi.

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Tanrıkulu PKK'nın taşeroğunu yapan bir siyasetçi olduğunu ve meclise yakışmadığını belirtti.

CHP GENEL MERKEZİNE SİYAH ÇELENK BIRAKACAĞIZ

"Şehit aileleri olarak genel merkezde CHP'nin önüne siyah çelenk bırakacaklarını belirten Mustafa Yorulmaz,  Sezgin Tanrıkulu'nun bir an önce yargılanarak cezalandırılması gerektiğini söyledi

''TERÖR SUÇLARINA İDAM CEZASI İSTİYORUZ''

Konuşmasında terör suçlarına idam cezasını getirşmesi için Cumhurbaşkanına seslenen Şehit aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz sözlerinine şu şekilde devam etti;


SEZGİN TANRIKULU BİR AN ÖNCE YARGILANMALI ONU MECLİSTE İSTEMİYORUZ

 "Tanrıkul'nu biz  zaten zamanından beri tanıyoruz. Ve nefretle kınıyoruz aynı zamanda .Tanrıkulu oğlu şehit miymiş acaba? Onlardan milletvekillerinden şehit yok zaten. PKK'nın  taşeronluğunu yapan  siyasetçi. Bunu o mecliste, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk'ün partisine yakışmayan bir adam. Eğer Atatürk sağ olsaydı bunları zaten hepsini temizlerdi. Silahlı kuvvetlerimize laf söyleyen, polisimize laf söyleyen, bunları bir an evvel meclisten gitmesi lazım. 
Eğer gitmiyorsa bizim merkezle beraber Ankara'da telefonla anlaştık. Gerekiyorsa  CHP Genel Merkezi  önüne bir siyah çelenk koyacağız.  Bu bu kadar da edepsizlik olmaz. Zaten şimdiye kadar PKK'ya desteklemeseydi PKK çoktan bittiydi bu zamana kadar Ahmet Türk'ü falan da içerlerine aldılar. Çoğunu aldılar  devleti bölmek için. Bunlar kim oluyor da silahlı kuvvetlere laf söylüyor? Silahlı kuvvetler kimin silahlı kuvvetleri? Bu ülkenin namusunu, şerefini koruyan bir insan. Türk toplumundan çıkan bir insan Bunlar kimdir? Bu Tanrıkulu'na kadar düştü mü bu iş? Yani bir an evvel bunların siyasetten uzaklaşması ve o aldıkları parayı da geri almaları lazım devletinde. Haramdır bunlara
Kimse de bizi bölemez. Böyle siyasetçileri de o mecliste istemiyoruz.  bir an evvel, Tanrıkulu bir an evvel yargılanmalı. 

ABD'DE  İDAM VAR BIZDE İSTİYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanımızdan da şunu istiyorum. Bir an evvel idamın da gelmesi lazım. Silahlı kuvvetlere silah atan efendime söyleyeyim kurşun sıkan sade on iki yaşındaki genç kızlarımıza tecavüz edenlere de bir an evvel idamın gelmesi lazım. Neymiş de efendim Avrupa'ya uyacağız. Avrupa'da bugün Amerika'da da var idam. Polis öldürüyor hem de kimse sorgusu da yok. Ya bu işin şeysi bitti artık. Kırk seneden beri terörden hala çekiyoruz bu yani? Bu kadar şehitlerimiz Zonguldak gibi yerde 183 tane şehidimiz var. Yazık değil mii 112 tane gazimiz var. Bunları milletvekillerinin çocukları yok. Üst tabakaları insanları yok. Kaymağı yiyen onlar. Acıyı çeken biziz. Bu toplum bizim ise hepimiz beraber birlik olacağız. Beraberliğimizi de bozmayacağız. Hala bozmadık bozmayacağız. Bu bayrak için ölmeye razıyız.
(HABER -ERCAN DEMİR)

Editör: Metin Özden