Sevgili Okuyucular bugün güzel şeylerden bahsetmek istiyorum;

Birkaç kelam da olsa güzel şeyler duymaya ihtiyacımız olduğu dönemlerdeyiz.

Bir buçuk senedir elimizden geldiğince bazı sosyal sorumluluk projelerini doğaçlama bir şekilde yerine getirdik. Bazen köy okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yaptık, bazen çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunmak için, bazen de her çocuğa bir nutuk dedik okullarda nutuk dağıttık.

Bu geçtiğimiz süreçte eşimizi, dostumuzu, arkadaşlarımızı, abilerimizi aradık, destekler istedik; imece usulü güzel işler, kampanyalar yaptık. Bazen ciddi zorluklar ve yorgunluklar yaşasak da o çocuklarımızın gülen yüzlerini görünce bu dünyadaki tüm olumsuzlukları, imkânsızlıkları, yorgunlukları unuttuk. Dünyanın güzel bir yer olduğunu ve daha da fazla mücadele etmemiz gerektiğini düşündük.

Yalan yok üzerimizde bir siyasi kimliğimiz var bazıları bu işi siyaset odaklı yaptığımızı bazıları da reklam için bu işleri yaptığımızı düşündü. Biz çocuklarla ne siyaseti bir arada tuttuk ne de reklamı; ki seçim dönemi malum evler gezilir, oy istenir ama ben yardım ettiğimiz kişilerle bu süreçte merhaba merhabadan ilerisine geçmedim. Kendini mecbur hissetmesin, rencide olmasın ya da mahcup hissetmesin diye; hem de bu konuları hiç kimse bilmemesine rağmen. Zamanında belli yardımlar almış biri olarak; bu durumun hassasiyetinin fazlasıyla farkındayım.

Dedim ya bu işin reklamı olmaz; ama bazen bazı açıklamalar yapmak zorunda kaldım. Sağ olsun yüreği geniş ve imkânı olan insanlarımız yardım ettiler ve ben onların isimleri gizleyerek desteklerini göstermek zorunda hissettim. Aynı zamanda bizlere maddi destekler veren insanların sayesinde aldığımız ürünleri de göstermek zorunda hissettim; kimsenin kafasında şüphe kalmasın, soru işareti olmasın diye.

Velhasılıkelam Sevgili Okuyucular,

Bir yılı aşkın süredir doğaçlama imece usulü yaptığımız şeyleri daha kurumsal daha elle tutulur ve daha yaygın yapmak amacıyla bu işi dernekleştirmeye karar verdik. Derneğimizin evraklarını hazırlıyorum, güzel insanlarla güzel ve etkili bir yönetim kadrosu oluşturmak istiyoruz, büromuzu ayarladık ve çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağız. Pek bir işimiz kalmadı; bir haftaya kadar tüm prosedürleri tamamlarız ve derneğimizin onayını alırız.

Dernek tüzüğümüzde geçen derneğimizin amacını sizlerle paylaşıp sözlerime son vermek istiyorum. Dernek kurulduğunda sizlere buradan ilan edeceğim, bir açılış organizasyonu düzenlemeyi planlıyoruz hepinizi çağıracağım ve sonra da sizleri derneğimize üye olmaya davet edeceğim.

Dernek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. “ sözünde vurgulanan görevi yerine getirmek amacıyla kurulacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla.