Dile kolay

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi’nde 10 yıldır görev yapıyor

Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa

Nerede bir mağduriyet varsa

Nihat Aygün hep oradaydı.

Zonguldak’ta Nihat Aygün’ün tanımayan hemen hemen yok gibidir

Kendisini iyiliğe vakfetmiş bir şahsiyettir.

Türk Kızılay’ında göreve başladığı andan itibaren ilimizdeki bulunan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmış bir insan.

Yardımsever bir insandır

Hayırsever işadamları, tüccarlar, esnaflar, vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmuş bir insandır o.

Kızılay Zonguldak’ta Nihat Aygün’ün başkanlığı döneminde oldukça hızlı bir gelişme kaydetti. Kızılay’ı Zonguldak’ta iyilik hizmetleri anlamında zirveye taşımış bir insan.

Ve 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Nihat Aygün, AK Parti’den Kilimli belediye Başkan Aday adaylığını açıkladı.Her ne kadar AK Parti’de resmi olarak adaylık başvuru süreci başlamamış olmasına rağmen o Türkiye’de bir ilki yaparak, aday olacakmış gibi seçim ofisini ve pankartları hazırlayarak  çalışma yapıyor.

Nihat Aygün’ün bu kararlılığı ve azmi gerçekten takdire şayan.

Ancak Kızılay şube başkanı olması hasabiyle de eleştirilince, bir basın toplantısı düzenleyerek, görevini bıraktığını açıkladı.

İşin doğrusunu Nihat Aygün’ün görevini devrettiği Murat Uzun anlatı.

Murat Uzun, “Nihat Aygün başkanımız bizimle konuşarak görevini bırakma kararı aldığını ifade etti. Ve önümüzdeki pazartesi günü de basın toplantısı düzenleyerek bu kararını kamuoyuna açıklayacaktı. Ancak basında çıkan eleştiri üzerine bu kararını bugün açıklıyor.” dedi. Yani Nihat Aygün zaten Kızılay görevini bırakacaktı.

Her ne kadar istifa etme zorunluluğu olmamasına rağmen büyük bir fedakarlık yaparak görevinden ayrıldığını ve Ocak ayında yapılacak olan kongreye de adaş olmayacağını ifade etti. Dediğim gibi Nihat Aygün kendisine yakışanı, kendisinden bekleneni yaptı.

Bence Nihat Aygün eleştiri yerine övgüyü hak eden bir insandır.

Yıllarca Kızılay’da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için canını dişine takan Nihat Aygün, şimdide de doğup büyüdüğü Kilimli İlçesi’ne belediye Başkanı olarak hizmet etmek için en demokratik hakkını kullandı ve aday adayı oluyor.

Nihat Aygün’ü seversiniz sevmezsiniz bilemem ama kendisi bence mükemmel bir hizmet adamı.

Nihat Aygün’in adaylık konusunda şansı nedir bilemem çünkü diğer aday adayları belli değil. Tabi ki isimleri kamuoyunda konuşulanlar var ama her şey resmi aday adaylık başvuru süreciyle birlikte netleşecek.

Nihat Aygün hizmet adına bir yola çıkmış durumda.

“Ben Kilimli’de doğdum Kilimli’de büyüdüm, evim orada, mezarlığın orada, her şeyim orada ve Kilimli’ye hizmet etmek istiyorum” şeklinde düşünen Nihat Aygün gerçekten doğru yolda.

Nihat Aygün’ü bu medeni cesaretinden ve hizmet aşkından dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum.

**

SEVGİ VE PAYLAŞMAK 

Her yıl yapılan ‘en iyi buğday’ yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. 

Çiftçi:

-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.

-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,

-Neden olmasın, dedi çiftçi.

-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.

Kısaca; Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir.