Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı vesilesiyle Ankara'ya gittikleri toplantı öncesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alan, görüşmede neler konuştuğunu basın mensupları ile paylaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Selim Alan yerel seçimlerle ilgili olarak yeniden Zonguldak Belediye Başkanlığı'nı %60 oy oranı ile alacaklarını belirtti. 
Alan'ın açıklaması şu şekilde;
"Cumhurbaşkanımız dün genişletilmiş il başkanı toplantısı öncesi salona girerken görüşme şansı bulduk. Cumhurbaşkanımıza yerel seçimlerde hedefimizin yüzde altmış olduğunu ki zaten biz Cumhurbaşkanımıza bu söz vermiştik. ikinci seçim inşallah yüzde altmışta alacağız diye. Bunu tekrar ettik. Genel seçime ne kadar oy aldığımızı, şu anki durumun nasıl olduğunu ve ufak tefek eksiklerimizin olduğunu, bunlar da inşallah cumhurbaşkanımızın yardımlarıyla, destekleriyle halledebileceğimizi il başkanımızla beraber ayaküstü de olsa Sayın Cumhurbaşkanı sohbet etme şansımız oldu. inşallah en kısa zamanda da sayın cumhurbaşkanımıza bizzat yüz yüze bu sorunların daha hızlı çözümü için bir görüşme talebinde bulunduğumuz özel kalemini Sayın Büyükelçimiz Hasan Doğan Beyefendi'ye de ilettik. inşallah en kısa zamanda Cumhurbaşkanımızla yüz yüze görüşüp Zonguldak'ımız hizmet noktasında eksiklerin yerine konması için bir görüşmemiz olacak.
Malum bayram öncesi Asri mezarlığın eski ne yazık ki hiçbirimize, Zonguldak'ımıza yakışmayan halini restore ettik. Bunu da açtık vatandaşımızın hizmetine verdik. Kırat mezarlığını da artık inşallah açılışı geldi. Biliyorsunuz hayvan bakım rehabilitasyon merkezini Özel İdaresi'nden almıştık. Onun da açılışını yapmadık. inşallah onun da açılışı olacak tez vakitte. Bunlarla beraber inşallah bakanlıklarımızdan, cumhurbaşkanımızdan, aldığımız destekleri de inşallah arttırarak tekrar altını çizerek söylüyorum. 
İnşallah 2024 Mart'ta Zonguldak'ımızda tekrar belediye başkanlığını ve belediye inşallah en az %60 ile almayı planlıyoruz" dedi.

(Haber: Ercan Demir)