Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu haftalık  toplantısını yaparak çeşitli dosyaları karara bağladı. 
Hakem  ve temsilci raporlarını inceleyen kurul birçok kulübe ceza yağdırdı. 
TFF 2. Lig Beyaz grupta yer alan bir takıma 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verdi. 
TFF 2. lig Beyaz Grup'ta geçtiğimiz  hafta oynanan Bursaspor-Vanspor karşılaşmasında maçın 21. dakikasında Vanspor, Serik Belediyespor'un Erokspor karşısına  U19 takımı ile çıkmasını protesto etmek için sahadan çekilmişti.

3 PUANI SİLİNDİ
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sahadan çekildiği için Vanspor'a 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası ile birlikte Teknik Direktör Ümit Bozkurt'a da 3 maç men cezası verdi. 
DİSİPLİN KURULUNUN KARARI ŞÖYLE

20- ACNTURK SİGORTA VAN SPOR FK’nın, 04.05.2024 tarihinde oynanan BURSASPOR-ACNTURK SİGORTA VAN SPOR FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, başlamış müsabakanın terk edilmesinden dolayı (3-0) HÜKMEN MAĞLUP SAYILMASINA ve (3) PUAN SİLME CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ACNTURK SİGORTA VAN SPOR FK teknik sorumlusu ÜMİT BOZKURT’un, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi. 
 

Muhabir: Ercan Aygün