Okul kantinlerinde logolu ürünlerin satışına ilişkin kantin işletmecilerinin sıkıntılarını Ankara'ya taşıyan Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantin İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu'nun çabaları sonuç verdi, logolu ürünlerin satışı bir yıl süreyle ertelendi.

Karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili " Ankara'dan ili haber" başlığı ile yayınlanan Yeni Adım'ın haberini hatırlatalım...

" Zonguldak Bakkkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, okulların açılması yaklaşırken kantinci esnafının sorunlarını Ankara'ya taşıdı. Obezite ile Mücadele Kanunu kapsamında okul kantinlerinde sadece logolu ürünlerin satılmasına ilişkin uygulamalardan doğabilecek sıkıntıları Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve diğer üst düzey yetkililerle birebir görüşen Kadir Habiboğlu, Zonguldak'a kantinci esnafını rahatlatacak haberlerle döndü."

Haberin ayrıntısında Sayın Habiboğlu'nun açıklamaları yer alıyor.

Diğer illerimizdeki Kantinciler Odası başkanları ile birlikte sorunun çözümü için Ankara'ya giden Kadir Habiboğlu'nun girişimleri kısa sürede sonuç verdi ve gerek logolu ürün üretecek firmalara, gerek kantinci esnafına ek süre verilmiş oldu.

İşte oda başkanlığı böyle yapılır…

Lafla oda başkanlığı olmaz, lafla yöneticilik olmaz, lafla peynir gemisi yürümez.

Esasen Zonguldak'ta yaşanan pekçok sorunun çözümü siyasi iradenin ellerindedir, dolayısı ile Ankara yollarındadır.

Ancak Ankara'da "kabul görmek" de ayrı bir meseledir.

***

İşini-görevini doğru-dürüst yapan oda başkanlarını dışında tutalım…

Zonguldak'ta öyle oda başkanları var ki, oda başkanı mı, "moda" başkanı mı hiç belli değil…

Laf çok, icraat yok…

Kendileri ile birlikte odalarını da batıran oda başkanlarının yanı sıra, üyelerinin hiç bir derdine merhem olmayan, daha doğrusu böyle bir derdi bulunmayan, zaman zaman kamuoyuna yansıdığı şekilde birçok usulsüzlük ve yolsuzluk ile anılan şaibeli oda başkanları…

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan oda başkanları…

Kimi zaman sesini-soluğunu çıkaramayan oda başkanları…

Temsil mevkii önemli bir mevkidir…

Sorumluluk duygusu gerektirir, neyin, nerde, nasıl yapılacağını, sorunların nerde, nasıl çözüleceğini bilmeyi gerektirir.

Bilmeyenlerin, Kadir Habiboğlu'na sorup öğrenmelerinde fayda vardır.

***

Bu arada bir hatırlatma yapalım…

Kadir Habiboğlu veya oda başkanlarının aslında "logolu ürünlere" karşı olmadıkları, ancak firmaların ve kantin işletmelerinin gerekli hazırlıkları yapabilmeleri bakımından süreye ihtiyaç duymaları nedeniyle böyle bir girişimde bulundukları biliniyor.

Firmaların ek maliyetler yüzünden işi yavaş tutmaları, sadece Zonguldak'ta değil, ülke genelindeki kantin işletmecilerini sıkıntıya düşürmüştü.

Oda başkanları da böyle zamanlarda gerekli oluyor zaten…

Üye darda kaldığında, oda başkanı imdada yetişecek.

Konunun özeti budur…