Kutlama programına Vali Yardımcısı yardımcıları Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma komutan Yardımcısı Albay Orhan Kaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan,  milli Eğitim Müdür Yardımcıları öğretmenler ve öğrenciler.

PROTOKOL SERGİYİ GEZDİ

Vali Yardımcısı yardımcıları Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, "Öğretmen Olmak" Temalı Yarışmalarda Derece Almaya Hak Kazanan Eserlerin
Sergisini gezdiler

BAKAN TEKİN ZONGULDAK'TA Kİ ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunmasından sonra Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof.Dr.Yusuf Tekin'in mesajı okundu.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan konuşma yaptı Bozkan,  "24 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mekteplerinin açılışında Başöğretmen unvanının kabul buyurduğu gündür. 1981 yılından bu yana her yıl düzenli olarak kutlanan Öğretmenler Günü. Öğretmenlerimizin toplumdaki yerini, rolünü önemini ve değerlerini anlamak için oldukça önemlidir. 24 Kasım ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için mücadele veren alnındaki bilgi çelengi gibi elindeki meşaleyle aydınlık ufuklar açarak düşüncelerde şimşekler çaktıran, gönüllere sevgi tohumu iken vefakar öğretmenlerimizin günüdür. Bu vesileyle bu yıl 42. yıl dönümü olan öğretmenler günümüzü en içten, en samimi duygularımla kutluyorum." dedi.

ADAY ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Göreve yeni başlayan öğretmenleri temsilen  Ümit Kızıltuğ konuşma yaptı ve ardından aday öğretmenler yemin etti.

VALİ YARDIMCISI SUBAŞI EMEKLİ  ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGELERİ TAKDİM ETTİ

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Emekli Öğretmenlere "Hizmet Şeref belgelerini takdim etti.

Emekli öğretmenleri temsilen de Bahtiyar  Emiroğlu konuşma Yaptı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

İlk ve orta okullar arasında düzenlenen; "Öğretmen Olmak" Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini; Vali Yardımcısı Yardımcıları Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan verdi

Ayrıca öğretmenler arasında düzenlenen Anı yarışmasında birinci olan İsmail Pamuk 'a ödülünü İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Orhan Kaş verdi.

Tören öğrencilerin oratoryo ve öğretmenlerin de koro gösterisi ile son buldu.

Kaynak: Ercan Demir