Açılış ve Yoklamanın ardından il Genel Meclisin bir önceki  birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddenin görüşülmesine geçildi..

Mecliste Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlk ve Ortaöğretim okullarında bulunan kantin, büfe, açık alan, salon ve benzeri yerlerin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 20.03.2010 tarih ve 48082 sayılı yazıları doğrultusunda Okul Aile Birliklerine protokol ve sözleşme hükümlerine göre, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi gereğince beş (5) yıl süreyle yeniden kiralanması görüşüldü.
AK Parti İl Genel Meclisi sınıf fakültekin konu ile ilgili olarak söz olarak bazı okul müdürleri keyfi olarak yaz aylarında araç farkı olsun düğünler Olsun izin vermiyor. Okul müdürleri keyfi olarak hareket ediyor. Dinleri verelim Ama okul bahçeleri özel idare'de kalsın" diyerek maddeye karşı olduğunu. Söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz da Rıfkı Gültekin'i destekledi. Yılmaz ayrıca  kantin kiralarında aşırı artmaması gerektiği ifade etti.

Ve madde görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Mecliste Ereğli İlçesi Çaylıoğlu Köyü ve Güneşli Köyüne Davutdere Membanın tahsisinde sakınca olmadığı belirtilmiş olup; Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan “İçme Suyu Memba Tahsis ve Tevzii Komisyonu Raporu” nun görüşülerek oy biriyle komisyona havale edildi.

Mecliste son olarak Kasımlı Köyü Çöngelli Mahallesinde su sıkıntısı olduğu gerekçesi ile Aşağıpınar Membanın Kasımlı köyüne tahsisi istenmiş olup; konu ile ilgili çalışmalara başlanabilmesi için Kasımlı Köyünün 2023 Yılı İçmesuyu Etüt Programına alınması hususunun görüşülerek oy biriyle Komisyonu havale edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi nirleşim tamamlandı.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz