Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Terakki Mahallesi Gültekin Kızılışık Sokak'ta Şahin Tepesi Parkı ile Ontemmuz Mahallesi Ayyıldız Caddesi'nde bulunan ve yenilenen halı sahayı törenle hizmete açtı.

Açılış törenine AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan AK Parti Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Veli Köktürk, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açılışta yaptığ konuşmasında Lavuar alanı projesinin geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Ömer Selim Alan fevkani köprü altı esnafıyla yaptıkları toplantı sonucu kendileriyle anlaştıklarını ve Emlak Konut'un kendilerine yeni bir iş yeri yaparak hiçbir tanesini mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Selin yaralarını en kısa sürede hep birlikte saracaklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları kaydetti:


"TERAKKİMİZ, ONTEMMUZUMUZ ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR"

"Hem Terakki Mahallemizin hemde Ontemmuz'umuzun, Zonguldak'ımızın güzel insanları. Hepinizi saygı, sevgi, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz Şahin Tepesi Parkımız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Şimdi Ontemmuz'u biraz erken geldik. Geçenlerde Terakki'yi gezmiştik. Bugünde sıra Ontemmuz'a geldik. Biz onu en başta bütün teknik arkadaşlarımızla, teknik başkan yardımcımız Ogan Bey'le, meclis üyesi arkadaşlarımızla Beraber teşkilatımızla, mahalle başkanımızla, muhtarlarımızla bütün mahallelerimizi geziyoruz. Hem eksikleri yerinde görüyoruz hemde devam eden işlerin takibini yapıyoruz. Her iki mahalle ize böyle güzel eserler kazandırdığımız için çok da mutlu oluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin Amin. İnşallah daha iyilerini, daha güzellerini yapmayı hepimize inşallah Rabbim nasip eyler. 
Ontemmuz'a bugüne kadar geldiğimiz, göreve geldiğimiz elli iki ayda 47 bin metreküp beton dökmüşüz. 7 bin metrekare asfalt yapmışız. 33 bin metrekarede parke döşemek kaydıyla, başta Hilmi Ulu, Yeşiltepe ve Faik Ertaman'a parke yapmışız. Pir Sultan Abdal yollarının betonunu yapmak da bize nasip oldu eski yolları sizler iyi biliyorsunuz. Gerçekten vatandaşımız çile çekiyordu. Ama şimdi gelirken baktık. Ha yeterli mi? Değil. Terakki'miz Ontemmuz'umuz, Zonguldak'ımız çok daha fazlasını hak ediyor. 

"SELİN YARALARINI EN KISA SÜREDE HEP BERABER SARACAĞIZ"

3 günden beri bir tabii biliyorsunuz sel felaketiyle uğraşıyoruz. Tek tesellimiz Allah'a şükür can kaybı yaşanmaması. Ama merkez ilçemize bizlere bağlı Beycuma olmak üzere Çaycuma'mızda, Devrek'imiz de gerçekten sıkıntıları dün il başkanımızla beraber, vekillerimizle beraber sayın valimizin zaten koordinasyonunda afet operasyon toplantımızın akabinde İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya'nın da katılımıyla yerinde inceledik, tespit ettik inşallah o yaralarımızı da hep beraber saracağız. Biz çok güçlü necip bir milletiz. Kol kola yürek yüreğe, omuz omuza olduğumuz zaman üzerinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı olmayacaktır diye. Bunu zaten iyi biliyoruz. 

"4 SENEDE YAPILMADI DENİLEN HİZMETLERİ YAPTIK"

Bizler de göreve geldiğimiz günden beri daha fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Tabii ki bu Bu kadar işlerin kısa sürede yapılması, pandemiye rağmen ki biliyorsunuz gerçekten büyük felaketler yaşadık. Aslında felaketin altı Şubat'ta hepimiz ne yazık ki tanık olduk. Seller, yangınlar, depremler derken ama bizim dayandığımız en büyük güç halkımız, milletimiz ve başımıza da Recep Tayyip Erdoğan Gibi lider olduğu için Allah'ın izniyle onun da bizzat destekleri ve bakanlarımıza verdiği talimatlar neticesinde Cumhuriyetimizin ilk vilayeti Karaelmas diyarı emeğin başkenti Zonguldak'ımız da gerçekten 4 senede yapılamadı denen şeylerin çoğunu yapmaya gayret gösterdik ve başardık Ama dediğim gibi daha çok yapacağımız iş var. 

FEVKANİ KÖPRÜALTI ESNAFIMIZLA ANLAŞTIK EMLAK KONUT YENİ İŞ YERİ YAPACAK

Hepimizin beklediği lavvuar alanı projesi var. Hamdolsun TOKİ tarafından geçen hafta ihalesini yaptık. Hayırlı olsun. Bir tarafında da emlak konutun bir projesi var. Bugün de köprü altı esnafımızla bir aradaydık. Onları da mağdur etmeden Bugüne kadar kimseyi mağdur etmek gibi bir durumumuz olmadı. Bunu sahilde de gördünüz. İkinci el pazarında da gördünüz. İnşallah köprü altı esnafımızla da anlaştık. Tez vakitte Emlak Konut Genel Müdürü'müzle görüşüp inşallah bir an önce oraya da bismillah diyeceğiz. 
Malum köprünün yıkılması gerekiyor. Dayanıklı köprü var ve ortada bir risk var. Hem riski ortadan kaldıracağız hem de şehrimizi inşallah daha da bütünleştirip geliştireceğiz. 


"ONTEMMUZ'DA BULUNAN PARKLARIN REVİZYONUNU DA YAPTIK"

Bunun dışında sadece bugün burada açılışını yaptığımız Şahin Tepesi Parkı'nı yapmadık. Ontemmuz'da bulunan parkların revizyonunu yaptık. Hemen Bilal Habeşi Camii'ni biliyorsunuz bir alanımız vardı. Burası atıl duruyordu. Muhtarım da bize söylemişti burayı yapalım diye. Şimdi gelirken oraya da uğradık. Orada çocukları sallanırken, oynarken görmek gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Biz yapmaktan sorumluyuz. Ama mahalleli olarak Zonguldak'ın sakinleri ve sahipleri olarak korumak gözetmekten sorumlu olan sizlersiniz. Biz bugün itibariyle belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrası başta yavrularımız olmak üzere siz değerli sakinlerimizin görevi. Demin aşağıda sahanın oradayken de konuştuk. Oraya da biliyorsunuz hem zeminini hem de tellerini ışıklandırmasını hem de giyinme soyunma odalarını restore ettik. Ama ufak tefek de oradan şöyle kulağıma şeyler söylendi. Bisikletle içeri giriliyormuş. Motosikletle içeri giriliyormuş. Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız evcil hayvanlarını gezdirmek istiyormuş. Biz bunları istemiyoruz. Biz o sahada sadece çocuklarımız spor eğlensin, iyi vakit geçirsin, yarınlarımızın teminatı, göz bebeğimiz, yavrularımız hem fiziksel anlamda, hem ruhsal anlamda kendilerini geleceğe daha iyi hazırlasınlar diye istiyoruz ve yavrularımıza, gençlerimize çok güveniyoruz. Dünya Gençlere bu kadar değer veren bir lider arasak bulamayız. Recep Tayyip Erdoğan ki gerçekten gençlere çok güvenen, gençlere çok destek veren, her konuda önlerini açmak için gayret gösteren bir liderin, yol arkadaşlarıyız. Bizler de sadece Ontemmuz'umuz da, Terakki'miz de değil göreve geldiğimizden beri özellikle 19 mahallemizde boş bulduğumuz her yere bir şekilde sorun yoksa, sıkıntı yoksa parklar yapıyoruz. Burası da çok güzel oldu. Sayın il başkanımız da geldi, başkanım hoş geldiniz. Bütün Zonguldak'ımıza Terakki'mize, Ontemmuz'umuza, yavrularımıza sizlere hayırlı uğurlu olsun. İnşallah daha güzellerini yapacağız. Daha güzel hizmetlerin açılsını inşallah Rabbim beraber yapmayı nasip eder. 8 ay sonra inşallah gene gelip sizlerden bu işleri yapmanın, Ontemmuz'a, Terakki'ye, 19 mahalleye hizmet etmenin ve bir şeyler yapmanın gururuyla ve rahatlığıyla gelip inşallah gene oylarınıza talip olacağız. Biz inanıyoruz ki bu seçimi çok da farklı alacağız. 2019'a göre ve buna bütün kalbimizle inanıyoruz.


ONEMMUZ'DAKİ HALI SAHANIN AÇILIŞINI BAŞKAN ALAN ÇOCUKLARLA BİRLİKTE YAPTI

Terakki Mahallesi'nde ki park açılışı sonrasında ise Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ardından Ontemmuz Mahallesi'nde yenilenen halı sahanın açılışını Başkan Ömer Selim Alan,  çocuklarla birlikte yaptı.
halı sahanın açılış kodu resmi minik çocuklar.
Açılış sonrası Başkan Ömer Selim alan AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve davetliler penaltı atışı yaptılar.
Başkan Ömer Selim olan ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan minik çocuklara topaç oyunu hediye etti 
Açılış kapsamında Zeybek gösterisi de gerçekleştirildi.
 

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz