Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı Dr.Ömer Selim Alan, Memur-Sen üyelerine hitap ederek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı destek talep etti.

20 Şubat'ta meclis listesini teslim ettikten sonra aday  ve proje tanıtım töreni düzenleyeceklerini ifade eden Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ömer Selim Alan, Zonguldak Valiliğini yıkarak yerine şehir meydanı yapacaklarını söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan, beraberinde İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız ile birlikte Memur-Sen'i ziyaret etti.

Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada 5 yıllık görev süresine yaptığı çalışmalardan bahsetti ve Zonguldak'ta değişimin öncüsü oldukları belirterek şunları şu şekilde konuştu:

“FEVKANİ KÖPRÜSÜ'NÜ YIKAMAZSIN DEMİŞLERDİ AMA YIKTIK VE ŞEHRİN ÖNÜ AÇILDI”

“Biri hizmetlerle dolu yeni bir başlangıç, öbürü eskiye dönüş. Ben bütün vatandaşlarını sizlerin çocuklarımız için kentimiz için Tabii ki evlatlarımız için yarınlarımız için daha çok hizmet istediğinize ve hak ettiğinize inanıyorum

Zonguldak'ta bir Fevkani köprü yıkımı gerçekleşti mi her şeyde olduğu gibi bir defansla karşılaştık.

Her nedense Zonguldak'ın hayrına  olacak insanımızın hayırlı olacak her şeyde karşımıza dikilirler ve yapılana kadar eleştiriler karşı koyarlar ancak yapılınca da teşekkür ederler. Şimdi bir sıkıntı yaşamıyoruz değil mi lazım mıymış lazımmış en çok eleştirenler dedi ki ya Allah razı olsun çok güzel oldu yıkılmaz yıkamazsınız edemezsiniz şudur budur yürütmeyi durdurmaya kadar verdiler ama Allah'ın izniyle ve sizlerin duasıyla yıktık”

“VALİLİĞİ YIKAYACAĞIZ VE ŞEHİR MEYDANI YAPACAĞIZ”

Bizim hayallerimiz var ne hayallerimiz var Zonguldak'ta bitiremediğimiz programlar projeler kaldı ama bir iki tanesinden bahsetmek istiyorum. Görüyorsunuz Gazipaşa'da madenci Anıtı'nda Cumhurbaşkanımız geliyor genel başkanlar geliyor 29 Ekim'ler kutluyoruz

Ama insanlarımız yolun kenarından sadece birbirlerine baktılar bayramın coşkusuna ortak olamadılar. Niye meydanımız yok? Allah'ın izniyle Valiliği yıkacağız oraya şehir meydanı yapacağız

Zonguldak'ta yıkmadan yapamıyoruz. Çünkü ne yazık ki şehir zamanında kötü planlarmış bununla hepimizin kabahati var eski dönemi eleştirmiyoruz kim ne yapmışsa Allah razı olsun Biz daha fazlasını yapıyoruz.

Açıkladığımız projelerden bitiremediklerimiz var sıkıntılar çıktı dediğim gibi çoğu da mali sıkıntılar ve gerçekten bizi yordu özellikle arıtma tesliminin Euro anlamındaki borcu elimizi kolumuzu bağladı halen daha da ödüyoruz.

Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız arkamızda ne istiyorsun ne lazımsa fazlasını aldık. Sadece son güncel bir örnek vereyim Bir Greyder aldık gördünüz mü son 10 gün içinde dünyada bir numara daha iyisi yok bugünkü maliyeti değerli arkadaşlarım 11,5 milyon 77 model Ben 79 doğumlu arkadaşlarım biliyorlar Bir tane de mavi var ortalara gezer onu da iyi tabii işte bunu da aldı niye aldık, bu şehir için aldık. Kimin desteğiyle aldık, hükümetimizin desteğiyle… Zaten bunu söylemiştik bunu kullanacağız diye ben yarın belediyeye başkanlığı  alıp cebime koyup götürmeyeceğim , hizmetler Baki kalacak.

“KOLTUKTA KUZU GÖRMEYE ALIŞANLAR ÖMER SELİM ALANI' GÖRÜNCE ZORLARINA GİDİYOR”

Allah'a hamdolsun kimse Ömer Selim Alan  hakkında akçeli bir işi var diyemez,  sıkıntılı bir durum var diyemez.

Benim için bir algı operasyon yapıyorlar üzerimizde ya havalı civalı biraz öyleyim ya ben şimdi ne diyeyim şimdi beni tanıyanlar biliyor. Dik durmayla daha önce koltukta kuzu görmeye alışanlar Ömer Selim Alanı görünce zorlarına gitti. Niye biz halkımızın menfaati için çalışıyoruz. Şahsi menfaatlerini kendi menfaatlerini kentin menfaatleri önüne koyanlardan dur dedik.

"DİK DURDUK DİKLENMEDİK, ŞAHSİ MENFAATİ İÇİN BİZLERİ YORMAYA ÇALIŞANLARA HEP KARŞI DURDUK"

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dik durduk diklenmedik, ama şahsi menfaati için bizi yoranlar da dik duruşumuzu bozmayız.

Beni yüce yaradan böyle yaratmış benim fıtratım bu. Ben daha önceki belediye başkanlarımız gibi böyle sarılıp öpeyim sırıtayım öyle bir dünyam yok biz çalışırken yorulduk ettik işte arkadaşlarım Burada bazen ses tonun sert gelmiştir mizacım sert gelmiştir ama biz bu şehir için mücadele ettik.

Şimdi 5 yıl daha talebimiz niye yapacağımız projeler var Ve bunları kitap kalem defter önünde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum yapmamız için hükümetimizin kayıtsız şartsız desteğine ihtiyacı vardır. Benim Kent merkezinde orada ticaret yapan CHP'li bir dünya esnaf dostumuz var başkanımın dediği gibi diyor ki Allah razı olsun sayende rahat uyuyoruz. Biz bir şey yapmadık ya sadece gideri değiştirdik bu kadar basitti aslında.

Biz yıllarca hizmetsizliğe alıştırıldık. Biz artık önceki 10 yılda yapılmayanlar konusunda Biz daha fazla konuşacağız. Sizlerle gönül beraberliğimiz var yönümüz aynı.

"20 ŞUBAT'TA LİSTEYİ TESLİM ETTİKTEN SONRA PROJELERİMİ VE MECLİS ÜYELERİMİ TANITACAĞIM"

Cumhuriyetin ilk vilayeti emeğin başkenti Türkiye yüzyılında enerji başkenti olmaya aday Zonguldak için bunu istiyoruz. Bir 5 yıla ihtiyaç var niye projeleri bitirelim

Allah'ın izniyle 20'sinde listeyi teslim ettikten sonra inşallah sizlerle beraber hepinizi bekliyoruz oraya bir meclis üyesi adayı tanıtım ve proje tanıtımı yapacağız sizlerin aklından geçen gönlünden geçen Zonguldak'ımızı daha ileri taşıyacak 5-6 tane ayağı yere basan gökteki yıldızları hayal edip onları vaat etmeden projelerimizin sizlerle paylaşacağız"

Kaynak: Ercan Demir