İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu tek liste ile yapıldı. Mevcut liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan İbrahim Cansız, yeniden aday oldu ve güven tazeledi.

Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda yapılan Genel Kurula; AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, İyiyim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Tutan,  Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Muharrem Kiraz, ZBEÜ ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, İl  Müftüsü Aşır Durgun, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

İBRAHİM CANSIZ: CEHALETİ YOK ETMEK İÇİN ÇABALIYORUZ
 İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak şubesi başkanı İbrahim Cansız yaptığı konuşmada cehalete karşı ilim yolunda hizmet ettiklerini belirterek şunları söyledi;
"Güçlü ülke, güçlü STK’larıyla mümkündür. STK’lar toplumun kültür seviyesinin yükselmesinde, sivil yapının bilinç kazanmasında, ortak aklın oluşmasında büyük görevler yapmaktadır. İYC olarak bu konularda her zaman Milli iradenin yanında, kirli, zararlı fikir ve eylemlerin hep karşısında olmuşuzdur. Ayrımcılığı, hukuksuzluğu ve cehaleti yok etme gayretindeyiz. Yetişen neslimizi bilimin, ilmin ışığında kadim medeniyetimizin kotlarını, ahlak ve milli şuurun gereklerini öğretmek, tanıtmak ve benimsetmekle ilim ayağına destek vermeye, doldurmaya çalışıyoruz. İlim öğrenmekten amaç; Hak’la batılı birbirinden ayırt edebilmektir. 
1951 yılında İYC cemiyetimizi kuran 68 gönül insanı muhterem öncüler işte bu anlayışla bu cemiyeti kurup, “İlme hizmet ibadettir” inancı ile ilim ışığını tüm Anadolu’ya yayarak irfan sahibi bir nesil yetiştirme gayretinde olmuşlardır. 
İYC Zonguldak şubesi olarak önder şahsiyetlerimizin, çalışmaları, hizmetleri örnek alınarak zamanımızın şartlarına göre milli ve manevi değerlerimizi önemseyen ve özümseyen neslin yetişmesi yolunda azim ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz".


TUTAN: SES DEĞİL NEFES OLDUK
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Tutan da, "İlim Yayma Cemiyeti ses değil bir nefestir. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu günden bugüne kadar bu ülkede bir nefes olmuştur insanların çocuklarına kol kanat gelmiş yetişmelerine vesile olmuştur" dedi.


MUSTAFA ÇAĞLAYAN: BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK SARILMALI VE SAHİP ÇIKMALIYIZ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlar kongrede yaptığı konuşmada "Birbirimize sarılalım ve sahip çıkalım" çağrısında bulunarak şunları söyledi;

"28 Şubat döneminde imam hatip lisesinden mezun olmuş bir kardeşimiz olarak bir kişiyi dile getiriyor. kongremizin hayırlara vesile olmasını dileyerek kongre Allah'tan niyaz ediyorum. Şöyle ki gerçeklik bizim gördüğümüz bir çıkış oldu. Çok şey çektik. Hep yürütecektik. Bu sıkıntı çekenlerin birçoğu da şu anda bu salonda. Fakat o sıkıntıdan uzaklaştıkça bizlerle birlikte uzaklaştık diye görüyorum birbirimize daha çok sarılmamız lazım. Birbirimize daha çok sahiplenmemiz lazım. Gördüğümüz kadarıyla fark ettiğimiz ve anladığımız kadarıyla ne kadar rahata kavuşsak birbirimizden ortadan uzaklaşıyoruz Ne kadar makam sahibi olsak birbirimizden o derece uzaklaşıyoruz. Ne zaman kalkmazsak birbirimizi unutuyoruz. Rabbim birbirini unutmayanlardan eylesin. 
 Onlar hala aynı planları yapıyorlar. Birbirimizi bizden ayırmaya biz bu oyuna gelmeyelim. Bunun siyaseti, rengi, takımı, sağı, solu yok. Lütfen birbirimizi beğenmemekten vazgeçmemiz lazım bizim. Her daim yanımızda olmamız lazım.”

“SELİM ALAN: SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRALIM”
Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Dr.Ömer Selim Alan, konuşmasında "Safları sıkılaştıralım. Desteğinize ve dualara ihtiyacım var" diyerek şunları ifade etti;
"Kongremizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 
Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerel seçimlerde tekrar cumhur ittifakını Zonguldak belediye başkanı adayı olarak ismimiz açıklandı İl başkanımız, vekillerimizle beraber Zonguldak'ımıza dün akşam gelebildik. Bu ne demek oluyor? İlk programımızda İlim Yayma Cemiyetimizin kongresi oldu. İnşallah hayırlara vesile olur. Rabbim İnşallah daha beraber nice kongreler yapmayı, bu şehre, bu vatana, bu millete insanımıza hizmet etmeyi bizlere nasip eder. Tabii İlim Yayma Cemiyeti bizim için ve şahsım için önemli bir tarafı daha var. Şu an başkanlık görevini yürüten kıymetli hocamız İbrahim hocamızla beraber yıllardan beri istişare ediyoruz. Beraber hareket ediyoruz. Ama 5 yıldan beri de belediye meclis üyemiz olarak birlikte yol yürüyoruz. Ve tabii ki çok yakından takip ediyoruz. Hem kıymetli hocam, hem değerli genel başkan yardımcımız, gerekenlere söyledi size hitap edecek. Ben hazır yeri gelmişken adaylıkta belli olmuşken otuz bir Mart'taki yerel seçimlerde Zonguldak'ımız için sizlerin desteğini ve duasını bekliyorum. Rica ediyorum. Çünkü yapacağımız çok daha fazla iş Emeğin başkenti Cumhuriyetimizin ilk vilayeti Zonguldak'ımızın ne yazık ki gerçekten çok daha yükseklere ihtiyacı var. 
Beş yıl içinde yaptıklarımızı birlikte gördük. Yeterli mi? Değil. Çok daha fazlasını hak ediyoruz. Hepimiz hak ediyoruz. Ama bunların devamı için, alan bir proje tamamlanması ve sizlerden bizlere gelen diğer talepleri, proje haline getirilip yapılması için sizlerin desteği ve duası şart. Ben kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin Safları sıklaştırma zamanı. Nice kongrelerde el ele, gönül gönüle birlikte oluruz. Gazamız mübarek olsun diyelim. Kongremizi hayırlara vesile olsun diyorum" 


AVCI: İLİM YAYMA CEMİYETİ'NİN ÜLKEMİZE HİZMETİ ÇOK DEĞERLİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

"Bugüne kadar hakikaten ülkemiz için çok büyük hizmetler ilim yayma cennetimizin bu genel kurulun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bizler ilin yayma cemiyetimiz biliyoruz gerek eğitim merkezleri, eğitim bursları öğrenci yurtları gibi çok kıymetli hizmetler yapıyorlar. Ve burada yetiştirilen gençlerimiz, yavrularımızı önce ahlak ve maneviyat şiarıyla yetişiyorlar"
Kongrede İbrahim Cansız ve yönetimi Güven tazeledi.

Kaynak: Ercan Demir