Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak'ın önümüzdeki 20, 30, 40 yılını planladıklarını söyledi.
Alan, Zonguldak Belediye meclisinde,Zonguldak Merkez İlçesi yaklaşık 2500 hektarlık alanda kent bütününe yönelik çizilen 1/5000 ölçekli
Revizyon-İlave Nazım İmar Planı teklifi,
ve  2500 hektarlık alanda kent bütününe yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Revizyon-İlave Uygulama İmar Planı teklifi hakkında önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu

Zonguldak'ın önümüzdeki 20, 30 40 yılını planladıklarını ve kentsel dönüşüm hamlesini başlatacakları ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim olan şunları söyledi:

"ZONGULDAK'IN 2500 HEKTAR ALANDA %74'ÜNÜN İMARI YOK"

"Zonguldak'ın yarınını planlıyoruz  Yarın biz on dokuz mahallemizde Zonguldak'ımızda vatandaşlarımıza en iyi hangi lokasyonda sağlık hizmeti verebiliriz? Yarın kentsel dönüşümle birlikte, nüfus artışıyla birlikte inşallah tünellerin iki senesi bitmesi birlikte on beş dakikada Filyos'a gidip gelme imkanı olduktan sonra buradaki nüfusumuz göreceksiniz kat kat artacak. Biz bu işlerde çalışan terse göç aldığımız zamanki vatandaşlarımızın evlatlarına nasıl bir eğitim ortamı sağlayabiliriz? Nerelerde eğitim alanları yapabiliriz? Bu Revizyonu sadece ona imar verelim. Buna üç kat verelim. Buna beş kat verelim gibi algılanması hem Zonguldak'a hem de bizim arkadaşlarımızın hepsinin emeğine bana göre yanlış olur. Bu öyle bir şey değil arkadaşlar. Tabii ki biz imar müdürümüz rahatsız raporlu komisyonlarda da zaten sonra yer alacak. Aynı şekilde Bünyamin Bey'in dediği gibi 3 Temmuz tarihine kadar bizim yukarıdaki, bu binadaki, her salonumuz imar komisyonu üyelerine açık. Çayımız, kahvemiz, yemeğimiz, ne kadar istiyorsanız, cumartesi pazar dahil. Yani daha Daha yolun başındayken 103 bin tane insanımızın yani yüzde 74'ü diyorum ya. Zonguldak'ımızın toplam alanı iki 2500  tekrar yüzde ve 74'ünün imarı yok.  sizlerden de istediler. Niye yaptınız Biz MİA'nın nasıl yapıldığını da biliyoruz. Biz o detaylara girmiyoruz. Biz önümüze bakıyoruz Nedir bizim derdimiz? Vatandaşın benden gelip diyor ki başkanım benim yerimi yurdumu imara aç. Niye açalım? Ne istiyor vatandaş? Vatandaş belki ev yapacak. Depreme dayanıklı, zemin etütlerine göre ona görel arkadaşlar. Sizler de kontrol edeceksiniz. 

"BUGÜNE KADAR PARSEL BAZLI YAPTIK ŞİMDİ ADA BAZLI YAPIYORUZ. KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATALIM İSTİYORUZ"

Ya Bugüne kadar hep parsel bazlı yaptık değil mi? Bahçelievler Mahallesi. Kadırga'ya bir gidelim. Bir bakalım. Parsel parsel. Ya biz diyoruz ki bakın Ada parsel oşarak çalışalım. Gelin kardeşim. Kentsel dönüşüm başlatalım. Üç dönem, dört dönem birleştirelim. On beş dönüm yapalım sosyal tesisiyle, açık otoparkı, kapalı otoparkıyla, çocuk parkıyla hem belediye olarak daha iyi hizmet edelim, hem altyapı hizmetleri daha hızlı olsun. Yani biz bunu hayal ediyoruz. Bunu sizlerin de her birinizin hayal ettiğine ben bütün kalbime inanıyorum. Sizler de böyle bir yerde yaşamak Istiyorsunuz. 

"BİRBİRİMİZE GÜVENİP SAMİMİ OLMALIYIZ"

Değerli arkadaşlar çileyi beraber çekiyoruz. Yani ben şu an beş senede görebildim. Bir senemiz kaldı. Yarın ben de belki o sıralarda olmayacağım. Bu çileyi hep beraber yaşıyoruz. Niye? Dilaver'deki bir yere doğal gaz getirmek için çile çekiyoruz. Değil mi asması, Mithat Paşası, vs. İnarda sıkıntılı yerler, vatandaşların haklı olarak hep isteyecek. Benim diyecek en yüksek hızlı telefon hattım da olsun, doğal gazım da olsun, Enerjisi altyapısı da en iyi olsun, haklı vatandaş ister. Bunları yapmamız için bir kere Birbirimize güvenmemiz lazım. Ve samimi olmamız lazım. Ben Bünyamin Bey'in dediği gibi düşünüyorum. Şöyle ki. Plan notlarının onaylanmadan Atunç Bey'e ya da Ozan Bey'e verilmesi Bünyamin Bey'in buna karşı çıkması Atınç Bey ya da Ozan Bey'e güvenmemesi değil Bizim burada çalışan imar müdürümüz ya da imardaki memur ya da mühendis arkadaşlarımızla bunu dışarı çıkaramazlar. Yani çok net açık teklif ya. 

"ZONGULDAK'IMIZIN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEĞİZ"


Bakın Zonguldak'ımızın geleceğini inşa edeceğiz beraber. Imar komisyonundaki beş tane arkadaşımızın yükü çok ağır. Bütün Zonguldak imarı bekliyor ya. Yüzde 74'ü imar olmayan bir şehirden bahsediyoruz. Ve bunu biz yapacağız inşallah. Ve yarın diyecekler ki bunu bu dönem yapmışlardı. Bunda A-B yok. Ömer selim, Ahmet yok. Biz yapacağız. Kim için? Halkımız için. Bizim görevimiz ne? Vatandaşımız için  üretmek. Bunun için buradayız. O yüzden daha yolun başında Bunları yapmaktan ziyade bu şekilde konuşup birbirimizin moral motivasyonunu bozmaktan ziyade sizlerden hakikaten rica ediyorum. Bu bütün Zonguldak'ı ilgilendiren bir durum. Burada siyasi parti, siyasi rant, bir şey yok. Burada kazanan Zonguldak bizim insanımız olacak 

"GİZLİ KAPAKLI BİR İŞ YAPMIYORUZ BURADA"

Gizli kapaklı bir şey yapmıyoruz. Niye? Çünkü vatandaşın işi bu iş ya. Vatandaşın talebine göre yapıyoruz. Yolunu kenara alalım üç katta üç katını verelim. Park alanını bırakalım, yeşil alanı bırakalım, eğitim alanını planlayalım. Yarın Zonguldak'ımızda şimdi soruyorum. Özel bir hastane olsa, böyle istemez miyiz? Ya da özel eğitim okulları olsa istemez miyiz? Böyle isim vermeden söyleyeyim. Birkaç sitemiz var mesela Zonguldak onlar gibi sosyal yaşantı alanı olan, yediden yetmişe yaşlısı, genci, engellisinin rahat rahat yaşayabileceği parkı olan, otoparkı olan yerler yaşamayı kim istemez? Biz bunu hak ediyoruz. Zonguldak'ımız da hak ediyor. Ve otuz kırk yılı planlayacağız inşallah. Bu Selim Ala'nın üç günlük beş günlük planı olmayacak Selim Alan, Ahmet, Mehmet ama yirmi, otuz yıl sonra belediye başkanımız olan şahıs, zatı muhterem bakacak diyecek ki bunu zamanında planlamışlar kardeşim. Burada eğitim alanı öngörülmüş. Neye? Nüfus projeksiyonları. Biz bunları da planlıyoruz. 


"KAT ARTTIRIN YAPIP İMAR VERELİM DEĞİL BU. BİZ ZONGULDAK İNSANIMIZIN KAZANMASINI İSTİYORUZ"
 Arkadaşlarım, kıymetli misafirler, hemşehrilerim. Yani bu kat arttırımı yapıp ona imar verelim değil bu revizyon. Biz Zonguldak'ı planlıyoruz. Ve bu ne yazık ki daha önce çok gündeme gelmemiş, çoğu belediye başkanını bu riske girmek istememiş. Biz bu riske geldiğimiz gün Taliptik. Pandemi şudur budur derken süreç bugüne geldi. Normalde hiçbir belediye başkanı seçime az bir süre kalmış zamanda bunları konuşmaz. Bizim öyle bir kaygımız da yok, korkumuz da yok. Biz Zonguldak'ımızın, insanımızın kazanmasını istiyoruz. Daha rahat, daha refah, hak ettiği şekilde yaşamasını istiyoruz"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz