Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan muhtarlar ve Belediye meclis üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ömer Selim Alan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.


"MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

muhtarları yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi;

"Malum sohbet ettik mahallerimizin dertleri yapılabilecekler yaptıklarımız onlar istişare ettik. Önümüzde de malum zaten bir seçim süreci var onlarla ilgili vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için zaten muhtarlarımız mahallerimizde çalışmaları yapıyorlar.  Genel anlamda güzel bir sohbet ettik. Bu güzel havada Zonguldak'ın eşsiz liman arkası manzarasında güzel bir ortam oldu .Ben bütün muhtarlarıma gayretleri için teşekkür ediyorum.  Şimdi sahaya döneceğiz. Onlarla tekrar mahallenin de vatandaşlarına seçmen araştırmak için gayret göstermeye devam edecekler. Allah Birliği birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu  kadrolar Zonguldak merkezdeki 19 mahalleye vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için gayret gösteren, emek veren emektarlar, hizmetkarlar. Bugün de bir aradaydık güzel bir sohbet oldu. inşallah 14 Mayıs'tan sonra da kaldığımız yerden hizmetlerimizi arttırarak devam etmeye devam ederiz diye düşünüyorum.
Muhtarlarıma da teşekkür ediyorum."

"BİNLERCE İŞÇİYİ BELEDİYEDEN İŞTEN ATAN İMAMOĞLU, HANGİ YÜZLE  İŞÇİ BAYRAMINDA KONUŞUR?"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Zonguldak'a "meydan yapacağım" sözüne sert tepki gösteren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,

"İl Başkanım Mustafa Çağlayan gerekli cevabı verdi biz de aynı şeyleri savunuyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 9 yıl genel başkanlığı döneminde Zonguldak Belediyesi CHP'nin idaresindeydi adama sorarlar o zaman, yani o zaman niye yapmadığını da şimdi seçim zamanı gelip böyle bunları anlatıyorsunuz diye. Zonguldak bunları yemez. Bizim halkımızda bunları yemez.  Bizim vatandaşımız söz verip tutmayanları sözünü verip yapanları bilir, bugüne kadar herkes biliyor çok da manidar bir durum oldu .O kadar binlerce kişiyi işten çıkarıp göreve geldikten sonra Zonguldak'ta işçi bayramında gelip insanlarla bunları söylemesi çok manidar bana göre. Ama ben takdiri tabi her zaman olduğu gibi milletimize bırakıyorum kamuoyuna bırakıyorum milletimiz bunu değerlendirecektir ve ona göre de takdirini söyleyecektir" dedi.


"MİLLETİMİZ SÖZ VERİP DE SÖZÜNÜ TUTMAYANLARA CEVABI 14 MAYIS'TA SANDIKTA VERECEKTİR"

Başkan Alan, "Biz her zaman milletin iradesinin her şeyin üstünde bir irade olduğuna inanmıyoruz. Milletimiz İnşallah iradesini sandığa yansıtıp bugüne kadar söz verip tutmayanlara gerekli cevabı 14 Mayıs'ta İnşallah verecektir" diye konuştu.


SÜLEYMAN SOYLU ZİYARETİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 5 Mayıs Zonguldak ziyareti ile ilgili açıklamaları il başkanlığının yapacağını ifade etti.


369 TOKİ KONUTU 2 SENE SONRA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

2 sene içerisinde TOKİ'de 369 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi.

"Daha önce biliyorsunuz TOKİ de 100 tane hak sahibine zaten konut verilmişti. Şu anda da 369 konuttuk 2 etapımız devam ediyor.  100 konut hak sahibi arkadaşlarımız orada inşallah yeni evlerine yeni yuvalarına kavuşacaklar. Onlar orada hak sahibi olacak. Yani hakları baki kalacak. İnşallah 2 sene sonra da yeni ikinci etap diye tabir ettiğimiz Rat'ta 369 tane konutumuzu yeni hak sahiplerine teslim edilecek"
 

LAVUAR ALANI PROJESİ

Lavuar projesindeki son durum hakkında bilgi veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti:

"Deprem olmadan önce çevre bakanımızın Zonguldak'a planlanan bir ziyaret vardı. Fahri hemşerimiz şu anda da İstanbul milletvekili adayımız sayın Bakanımız Murat kurum, 8 Şubat'ta Zonguldak çarşamba günü bizi ziyaret planlanıyordu kendi ağzından açıklayacak lansmanını yapacağım Elmas park'ın sahilimizin açılışını yapacaktık ve fener projesini tanıtacaktı ama nasip olmadı inşallah 14 Mayıs'tan sonra bunları planlayıp duyuracağız" dedi.

"14 MAYIS'TAN ÖNCE ZONGULDAK'A TOGG GELECEK"

14 Mayıs'tan önce Zonguldak'a TOGG geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sözlerine şu şekilde devam etti:

"TOGG'u vatandaşlarımızın da görmesi için su onların hizmetine sunmak istiyoruz Zonguldak olarak bizde de olsun istiyoruz. Bunu da  Sayın Varak bakanımıza ilettik. İnşallah seçime kadar belediyede olur ya da sayın bakanımız, kendisinin olan TOGG'u İnşallah Zonguldak'ımıza gönderir ve bizlerde inceleriz inşallah."

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz