Yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 9 ay geçti.

2019 bitti ve 2020’ye girmek üzereyiz.

AK Parti’den Zonguldak’ta Ömer Selim Alan, Kozlu ilçesinde Ali Bektaş ve Kilimli ilçesinde Kamil Altun seçimleri kazanarak görevlerine başladılar. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun 9 ayda zaman zaman bir araya geliyorlar, kendi aralarında hizmet noktasında ve sorunların çözümü konularında birlikte sohbet ediyorlar, görüşlerini dile getiriyorlar.

İl Belediye Başkanı etrafında ilçe belediye başkanların kenetlenerek güç birliği yapması gerçekten takdire şayandır. Bu birliktelikle sorunlar hızla çözülüyor Aşılmayacak sorunlar birliktelikle aşılıyor. Bu birliktelik Merkez, Kozlu ve Kilimli’de yapılan hizmetlere de yansıyor. İktidar partisi avantajları ve örnek dayanışma halka kaliteli hizmet olarak yansıyor. 

ZONGULDAK’TAKİ TÜM BELEDİYELER ARASINDA BU BİRLİKTELİK ŞART

Aslında şunu demek istiyorum 

Bu dayanışma sadece merkez, Kilimli ve Kozlu arasında değil tüm belediyeler arasında olmalıdır.

Önceden böyle bir şey vardı

Yılar önce Zonguldak’ta tüm belediye başkanları ayda bir kez bir araya gelerek toplantı yaparak sorunları masaya yapıyorlardı.

Yeniden böyle bir yapılanma şart

**

MİLLETVEKİLLERİ SAĞLIK BAKANIYLA GÖRÜŞMELİ..

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) Editör Masası’na konuk olduğunda, Üniversite Tıp Fakültesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve üniversite hastanesinde yaşanan ekonomik sıkıntıların kendilerinden değil, Türkiye’nin genel problemimin üniversiteye yansımasından kaynaklandığına dikkat çekerek, “Bu sadece bizim problemimiz değil, bütün Türkiye'de ki üniversite hastaneleri ile ilgili bir problem var. İlgili birimlerle sürekli görüşüyoruz, Bakanları Ankara'da bizzat ziyaret ettik. Cumhurbaşkanlığı nezdinde iki kere görüştük ve durumlarımızı arz ediyoruz. Onlar da çalışmaların devam ettiğini söylüyorlar. Türkiye çapında karar alacaklar o kararı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bütün üniversite hastaneleri ile ilgili bir karar olacağı söyleniyor. Yani biz elimizden geleni yapıyoruz. Biz hastane için elinden gelini yapıyoruz” demişti. Aradan birkaç gün geçti ve haliyle Zonguldak gündemi yine değişmeye başka konulara kaymaya başladı. 

Zonguldak’ın yoğun gündemi içinde Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi’nin sıkıntıların çözümü konusunda, AK Parti Zonguldak Milletvekillerine özellikle büyük bir görev düşüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Sağlık Bakanı ile bizzat görüşerek, sıkıntıların çözümü noktasında yapılacak çalışmaların daha da hızlandırılmasını sağlayabilirler. Hatta ve hatta CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Sağlık Bakanı ile randevu alarak görüşebilir, sorunu çözümü konusunda bakandan talepte bulunabilir. Çünkü sadece eleştirmekle bu işler olmuyor ne yazık ki, adım atmak ta gerekiyor.