Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Zonguldak’a göreve gelir gelmez farkını hissettirdi. Göreve geldiği günden bugüne kadar Kızılay ile birlikte işbirliği içinde olan Albay Gönen Süslü’nün kan bağışı hassasiyeti tüm kamuoyunda takdirle karşılanıyor.
Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, göreve geldiği andan itibaren kalitesini ortaya koyarak her zaman örnek oldu. Gönen Süslü, uygulamalarla Zonguldak Jandarmasının adını tüm Türkiye’de gururla andırıyor. Zonguldak’ta Pandemi döneminde jandarma ekipleri denetimlerde maske, Mesafe ve hijyen kuralarına uymayan vatandaşlara idari para cezası yerine, çok daha güzel ve anlamlı olarak bir metod uygulandı. Ve vatandaşlar Kızılay’a kan verdiler. Bu şekilde vatandaşlar hem kan vererek üç kişinin hayatını kurtarmış oldu. Bu uygulama kamuoyunda çok takdir gördü. Yine aynı şekilde pandeminin en yoğun olduğu ve kan bağışının azaldığı süreçlerde il genelinde Jandarma olarak kan bağış kampanyası düzenleyerek yüzlerce sayıda kan bağışı toplandı. Ve tabi ki bu uygulama da Tüm Türkiye’ye örnek oldu. Ve yeni Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümünde sadece Atatürk anıtında çelenk koyma töreni yapıp geçiştirmek yerine, Site Kapalı Spor Salonu’nda tüm jandarma personelinin katılımıyla kan bağış kampanyası gerçekleştirildi. Yüzlerce sayıda jandarma personeli kan bağışladı. Ayrıca kan bağış kampanyaları ilçelerde de iki hafta boyunca devam edecek. Kan vermenin önemi kamuoyuna daha nasıl anlatılabilirdi ki. Sadece bu kadar da değil. Diğer yandan İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü’den önce jandarma faaliyetleri kamuoyuyla pek paylaşılmıyordu. Ancak yerel basınla kurulan iyi ilişkilerle birlikte artık Jandarma teşkilatının il genelinde yaptığı faaliyetler Valilik aracılığıyla paylaşılması ve yazılı ve görsel basında yer almaya başlamasıyla birlikte kamuoyu jandarma teşkilatlarından haberdar olmaya başladı. Yakın zamana kadar kapalı kutu olan jandarma teşkilatının çalışmaların kamuoyunda artık yer alması Zonguldak kamuoyunda memnuniyetle karşılanıyor. Zonguldak jandarmasının suç ve suçlularla mücadelesi ve çalışmaları ulusal basında da sık sık yer alarak adını gururla duyuruyor.
Hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her zaman bağlılık gösteren Zonguldak’ta jandarma teşkilatımız milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. 
İl Jandarma Komutana Albay Gönen Süslü’yü ve ekibini bu başarısından dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum.

JANDAMMA TEŞKİLATIMIZ 182 YAŞINDA..

Ülkemizin ve milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini; zaman mefhumu gözetmeksizin görevini büyük bir özveriyle yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın 182. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Köklü geçmişinden beri yüksek ruh ve şuurla görev yapan Jandarma teşkilatı, terörle, suç ve suçlu ile mücadelede gösterdiği üstün başarı ile birlikte verdiği sosyokültürel hizmetlerle de halk ile devlet arasında önemli bir köprü görevi oluşturuyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da halkımızın mutluluğu için gece gündüz demeden cansiperane çalışarak onurlu bir görevi ifa eden Jandarma Teşkilatımız mensuplarının, bu özverili çalışmaları sayesinde toplum olarak huzur ve güven içindeyiz. Gücünü yasalardan ve desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımız, vatan sevgisi, iyi eğitimli personeli, modern donanımı, disiplini, kabiliyeti ve görev anlayışıyla daima takdiri hak ediyor. İç güvenliğin korunmasını Emniyet Teşkilatıyla birlikte sağlayan Jandarma Teşkilatı, eğitimli personeli, donanımı, disiplini, vatan sevgisi, üstün vazife bilinci ve kabiliyetiyle görev ve sorumluluklarını azim ve kararlılıkla yerine getiriyor. Her yerde ve her şartta, görevini yerine getiren Jandarma Teşkilatı, güvenliğimizin sağlanması konusunda gösterdiği kahramanlığın yanı sıra, nitelikli insan kaynağı ve çağdaş hizmet anlayışıyla kendisini sürekli geliştiriyor.
Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.

**

TAZİYE
İş insanı Sıtkı Velioğlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım
Merhum Sıtkı Velioğlu Pazar günü Kilimli Ulu Camiinde İkinci namazı sonrasında kılına cenaze namazını ardından Damarlı’da toprağa verildi.
Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun

**

GÜNÜN SÖZÜ: “Bir çift göze aşık olursun, sonra bütün gözlere kör.” (Cemal Süreya)