Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Belediye Kültür merkezi'nde resim piyano ve bağlama gibi kursların 5 seneden beri kapalı olduğunu belirterek Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a tepki gösterdi.

Osman Zaimoğlu yaptığı açıklamada bu kursların 5 yıldan beri açılmamasının kültür sanatı büyük bir darbe olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Değerli Zonguldak kamuoyu. Son günlerde belediye sineması tabir ettiğimiz Şimdiki hem tiyatro hem de sinema gösterileri için hazırlanan belediye tarafından seçimler yaklaştığı için reklam edilen konuyla alakalı size bir çelişki anlatmak istiyorum.  Mevcut Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren Zonguldak BKM Didediğimiz  eski belediye binasında olan resim kurslarını, piyano kurslarını, bağlama kurslarını, drama ve tiyatro kurslarını, keman kurslarını, ebru sanatı kurslarını kapattılar. Oraya mevcutta ki odaları orada kızağa aldıkları memurları vesaireleri koyarak kör bir hale getirwrek BKM'yi fonksiyon dışı bıraktılar. 

Şimdi sanata ve kültüre ön yargılı bakan ve Zonguldak'ta sanata ve kültürü ortadan kaldıran bu anlayış var. Şimdi beşinci senenin sonunda yerel seçimler yaklaşınca sanat sever duruma geldiler. Kültür sever duruma geldiler. Trajikomik bir durum yaşıyoruz. 

Ben şunu söylüyorum. Değerli başkan beş senedir kapattığım kurslar şimdi piyanoydu, bağlamaydı, tiyatroydu vesaire. neden kapatıldı? Beş senedir niye aktif hale getirilmedi? Bunu anlamış değiliz. Bugün de şimdi müjdeler olsun. İşte sinema salonunu açıyoruz gibi bir beyanlarda bulunuyorsunuz. Zaten orayı kapatan eesizler değil misiniz? Bu ne perhiz misali   bu çelişkiyi de hayretle karşılıyorum" 

Kaynak: Neriman Dengiz