Muharrem Akdemir'in Selim Alan’a 412 milyon lira borçla devrettiği Zonguldak Belediyesi’ni şu anda 1.2 milyar lira borcunun bulunduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Mustafa Çağlayan'ın Zonguldak Belediyesi'nin borçlarının artmasına izin verdiğini ve buna ses çıkarmadığını belirterek şunları söyledi:

“SEN ÖNCE ZONGULDAK BELEDİYESİ'NİN NEDEN BORÇLARI ARTIYOR DİYE HESAP SOR MUSTAFA ÇAĞLAYAN”

"Zonguldak Belediyesi borç batağında. AK Parti'nin il Başkan vekili arkadaşımız beyanat veriyor. O zaman diyor siz nasıl çalışacaksınız diyor? Ne yapacaksınız?  Çok kolay bu belediye borcunu iktisatçı, muhasebeci, israfa son verecek çok tutumlu bir kişi olan değerli adayımız Tahsin Erdem'den bu borç sarmalının büyümesine bir kere  dur diyeceğiz. Nereden büyüdü Sayın Başkan? Neye göre söylüyorsunuz Sayın Başkan? Derseniz cevap veriyorum. Muharrem Akdemir sevgili Belediye Başkanımız Sayın Selim Alan'a belediye devrettiği zaman 412 milyon 788 lira borç ödedi ve şu an itibariyle 2024 bütçesi hariç aralık ayıyla 1.2 milyar lira şu anda belediyenin resmi borcu var. Faizler hariç. Bakın bizim Dün bıraktığımız belediyeyi bu kadar hibe aldık, şöyle yaptık, atmalar, tutmalara rağmen üç misli borçlandırarak 1.2 milyar lira üstü var bunun aşağısı yok. Artı faiz giderleriyle borç haline getirdiler. 
“SEN SADECE TEŞKİLATLARINDA SADECE ZONGULDAK'TAN DEĞİL TÜM İLDEN SORUMLUSUN”
Sen hangi yüzle gelmişsin Zonguldak Belediyesi'nde ne yapacaksınız diye şov yapmaya. Sayın Çağlayan, sen önce tut. Zonguldak Belediyesi'nde niye bu kadar borç yüklüyorsun? Niye, nereye gidiyor, nerede işler var dedi. Hesap sorsana orada. Bir toplasana. Il başkanlığına vekalet ediyorsun. Topla grubunu belediye başkanını çağır bu nedir de bu dört yüz milyon bir nokta iki trilyona çıkmış üç misli çıkmış 2024'de  niye 600 milyon lira daha borçlanacak? Son olarak bilgisi bu şekilde. Bunun hesabını bir önce sorsana. 
Ben muhalefetim, ben eleştiririm. Sen Sen niye icraatta bulunmuyorsun? Öyle hamasi beyanlarla olmuyor. 

ZONGULDAK'I ÇÖPTEN EKMEK TOPLAYAN TOPLULUK HALİNE GETİRDİNİZ

Sayın Çağlayan ne yaptınız siz bu Zonguldak'a soruyorum. Sokaklarda gezen işsizler ordusu. Nerede bu insanlar? Bak. Çöplerden ekmek topluyorlar. Işsizler ordusu var. Aç hale getirdiniz insanları. Açlığa mahkum ettiniz. Siz bu insanların yüzüne bakıp nasıl oy isteyeceksiniz ya? Bize AK Parti'ye oy verin. Nasıl diyeceksiniz değerli arkadaşlar? Ekmekten çöp toplayan insanlar haline getirdiniz toplumu. Bakın daha önce siz eleştiriyordum Yardımda muhtaç hale getirdiniz diye. Şimdi orayı da vazgeçtik. Yardıma da kurban olalım artık. Ekmekten, çöplükten ekmek toplayan insanlar haline getirdiniz. Biraz utanın. Biraz dersinize çalışın. Bir bakın etrafınızda ne oluyor? Bu memleket ne halde? Bu millet ne halde?  Emekli dernek başkanı diyor ki size diyor sandıkta hesap soracağız diyor. Ben demiyorum bunu. Emekli diyor. Emekli söylüyor arkadaşlar. Belgelerini de bakın bunlar anlatıyorum size Hepinizin malumu. 

EMEKLİLERDEN HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKSİNİZ?
Sayın Çağlayan, sen bu emekliler için ne söyleyeceksin? Belediye seçimlerinde mahalleye çıktığın zaman, sokağa çıktığın zaman ey emekli, Avrupa'daki emekli, Türkiye'deki beş yıldızlı otellerde kalıyor. Sen torununa harçlık veremiyorsun 
Emekli Evden erkenden kaçıyor torununa görünmemek için. Çay bahçesine gidemiyorsun. İsmet Paşa parkında.  Soğukta akşama kadar vakit geçiriyorsun. Biz sana çok iyi hizmet ettik. Bize oy verin mi diyeceksin? Sayın Çağlayan. Biz mi Bu memlekette değiliz siz mi? Bunu da anlayamıyorum.

Kaynak: Ercan Demir