Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Türk milliyetçilerinin AKP'ye oy vermeyeceğini iddia etti.

CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek çeşitli konularda açıklama yaptı ve şunları söyledi;

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, TAHSİN ERDEM'E TAM DESTEK VERECEK"
Dün itibariyle Ankara'daydık. Sayın genel başkanımızla da bir görüşme imkanımız oldu. Ama ana konu Ankara Büyük Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'la bir ziyaret programımız oldu. Burada  değerli Belediye Başkanımız Tahsin Erde'le beraber kendilerini ziyaret ettik. Olağanüstü bizi karşıladılar sağ olsunlar. Muhteşem bir ev sahipliği sergilediler. Ve Zonguldak basınında da ve kamuoyunda da ses getirdiği üzere kendisi de şu beyanlarda bulundu.

(Mansur Yavaş'ın görüntüsünü telefondan izleterek) Bizatihi kulağınızdan dinlemenizi rica ediyorum. Ankara'dan Zonguldak'a sevgilerimizi sunuyor inşallah nasip başkanımız seçilince kendisinin Zonguldak'ta yapacağı projelere Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya söz veriyorum. Şimdiden kendisine hayırlı olsun diyorum. Hayırlı olsun başkanım Şimdi gördüğünüz üzere burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş. 

"GENEL BAŞKANIM ÖZGÜR ÖZEL BANA ZONGULDAK'A ALACAKSIN DİYE EMİR VERDİ"

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in talimatıyla daha önce bir ay kadar önce basın toplantısı yapmıştım. Genel başkanımım Bana bir emri var. Zonguldak'ı alacaksın Sayın Başkan dedi. Sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm belediye olarak Zonguldak'ın arkasında duracağız dediydi. O emri biz aldık ve şu anda gün gün yürürlüğe koyuyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş üzere Zonguldak Belediye Erdem ve Cumhuriyet Halk Partisi kazandığı takdirde bütün belediyelerden Zonguldak'a proje ve hizmet noktasında destek noktasında korkunç yardımlar ve eee destekler gelecek. Zonguldak'a bir Zonguldak daha yapacağız. Zonguldak'a eski Zonguldak yapacağız. Karadeniz ilgisi olan Zonguldak yapacağız. Bunu da çok değerli Belediye Başkanımız Tahsin Erdem gerçekleştirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ana caddeleri göstererek Devlet Su İşleri ve Karayolları'nın yaptığı hizmetleri göstererek şey yapmayın. 69 ambarların yanındaki Aziziye Caddesi'nden bahsediyorum. Aziziyet Caddesi. Yani şey ya burnumuzun dibinde. Ana cadde, Aziziye Caddesi. Hemen Karşısında seksenle giden cadde. Yani bir insan bu kadar çelişkili bir şehir olmaz. Bir yol var. Asfalt yapılmış. Yanında iki yol var. Çöp içerisinde. Çukurlar içerisinde. Çamur içerisinde. Yeni Zonguldak bu olmaz. 

"BİZ ESKİ ZONGULDAK'I İSTİYORUZ YENİSİN DEĞİL!"

Bu olmaz. Bize cevap vermeye çalışın arkadaşlar AKP yöneticileri, biz diyoruz ki eski Zonguldak'ı istiyoruz. Eski Zonguldak nedir? Ne istiyoruz biliyor musun? İnsanların kaşar peynirini 400 liraya aldığı değil, 40 liraya top top aldığı böyle tekerlek Kars'tan getirttirdiği Zonguldak'ı istiyoruz. Biz zeytini tenekeyle alınan Zonguldak'a istiyoruz. Biz zeytinyağını on sekizlik veya on kiloluk tenekelerle alındığı bir Zonguldak'ı izliyoruz, istiyoruz. Biz TTK işçisinin çocuğuna harçlık verebildiği, emeklinin çocuğuna, torununa harçlık verebildiği, istediği yerde oturabildiği, istediği Yemek yiyebildiği Zonguldak'ı istiyoruz. Bizim istediğimiz eski Zonguldak bu. Siz bu eski Zonguldak'ı istemiyor musunuz? Siz yeni Zonguldak dediğiniz insanları açlığa mahkum ettiğiniz, çöplerden ekmek top toplayan hale getirdiğiniz yeni Zonguldak mı istiyorsunuz? İstemiyoruz biz böyle.
 
"BU SEÇİMLER YEREL SEÇİM DEĞİL GÜVEN OYUDUR"

Bu seçimler arkadaşlar yerel seçim değil. Bu seçimler gariban yaptığınız, yoksul bıraktığınız, aç bıraktığınız insanla sizin hesaplaşmanız olacak. Bu insanlar sizle hesaplaşacak. Güven olurum seçim. Güven oyun. Yerel seçim sadece. Bakın hizmet, proje. Benim genel başkanımın talimatı var. Benim büyükşehir belediye başkanlarımın bir korkunç desteği var adayıma. Seçildiği zaman beş proje sen yaparsın. On proje benim adayım yapar. Bunlar olur gider. Ama bu insanların cebine siz ne verdiniz? Bu insanları açlığa mahkum ettiniz Emekliyle alay ettiğiniz 2000 lira olan ikramiyeyi Kılıçdaroğlu Sayın Kılıçdaroğlu sayesindeki ikramiyeyi 3000 lira yaptınız, alay ettiniz. 7500 liralık emekli maaşını 10 bin lira yaptığınız alay ettiniz. Emekli derneklerinin hepsi değerli gazeteciler, yanlış mı söylüyorum? Siz gidiyorsunuz röportaj yapıyorsunuz. Dernek başkanları söylüyor, bizi tanımayanı biz sandıkta hesap soracağız diyor. Ben farklı bir Zonguldak'ta mı yaşıyorum? Anlamış değilim.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ AK PARTİ'NİN ADAYINA OY VERMEYECEK"

Şimdi son dönemde yapılan yerel seçimlerle ilgili ittifak noktalarında çok değişik şeyler oluyor. Seçimi kaybedeceklerini adları, soyadları gibi, bildikleri gibi AL Parti nin yöneticileri  milliyetçi ve ülkücü tabandan medet umar hale geldi.  İnanın e
ben bu noktada şaşırıyorum. Neden şaşırıyorum derseniz, şuradan şaşırıyorum. Bakın,  (Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum konuşmasını ileterek)
Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen bir AKP zihniyetiyle gerçek milliyetçi ve ülkücüler aynı sandığa girmeyeceğini, adım soyadım Osman Zaimoğlu gibi biliyorum. Hiç kimse yanlış ve yalan algılara kapılmasın. Türk Milliyetçileri ayaklar altına alınmış bir Türk milliyetçiliğinden dolayı AKP'ye kesinlikle oy vermez. 


İSİM VERMEDEN  OSMAN YAYLA  VİDEOSUNU YAYINLAYAN SELİM ALANI ELEŞTİRDİ

Belediye başkan adayı Selim Alan bizim sosyal platformda bizim sempatizanlarımız gibi veya CHP'liymiş gibi olan isimlerin üzerinden böyle  sosyal medya paylaşımları yapıyor.  Benim ona tavsiyem şu. Cumhuriyet Halk Partili insanlar demokrat insanlardır. Nezaketli, nazik insanlardır. Şehrin belediye başkanı geldiğinde kırmamak için belki üslubunu  hoş tutmak için bir şeyler söyleyebilir ama ben Selim Alan'a tavsiyem şu. Sen onları yayınlayacak mısın? Belediye koridorlarında kovduğun, mahallelerde terslediğin, hakaret ettiğin yüzlerce insanın videolarını yayınla da sana oy verip vermeyeceklerini ondan sonra burada meydanlarda bu şekilde propaganda yapalım diyorum. 

Muhabir: Ercan Demir