İYİ Parti'yle yeniden bir ittifak gündemde olur mu" sorusunu, "Karar merciği ben değilim ancak İYİ Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'yle beraber yerel seçimlerde olacağını tahmin ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

Yerel seçimlerde AK Parti'ye belediyeleri kaptırmamak ve iktidardan düşürmek için İYİ Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekleyeceği ve onunla beraber olacağını siyaseten ve  kişisel olarak öngördüğünü belirten Osman Zaimoğlu şunları söyledi:

"Ben şimdi tabii karar merceği değilim.  ama yani benim siyasi olarak gördüğüm tecrübelerime göre  kesinlikle ve kesinlikle İYİ Parti Cumhuriyet Cumhuriyet Halk Partisi'yle beraber yerel seçimlerde olacağını tahmin ediyorum. Tabii buna sayın genel başkanımız, genel başkan yardımcıları ve parti meclisi karar verir. Benim siyasi öngörüm İYİ Parti'nin zaten Türkiye'de ayrı ayrı listelerle eh adaylarla eh seçime girmesi sonucunda elde edeceği çok büyük bi şey yok. Bunu kendileri de biliyolar Dolayısıyla AK Parti'ye belediyeleri kaptırmamak ve iktidardan düşürmek için İYİ Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekleyeceği ve onunla beraber olacağını siyaseten kişisel olarak öngörüyorum."
 

Kaynak: Ercan Demir