Seçim çalışmalarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti. 

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak selam ve sevgiler sunuyoruz. malumunuz günlerdir, aylardır bir seçim çalışması yapılıyor. Son iki güne bu içerisinde çok güzel bir kampanya dönemi geçirdik.  Gerek diğer siyasi partiler olsun siyasi harekat ve dostluklarımızla devam ediyor. Centilmence kurallarına uygun güzel bir seçim kampanyası dönemi oldu bu kadar da devam edip sonunda yakışır bir tablo tamamlanır diye umut ediyoruz. 

Bu kampanya döneminde gerek partimize ve adaylarımıza çok yoğun bir ilgi gösteren vatandaşlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.

Geldiğimiz noktada gördüğümüz tabloda tarihi bir farkın geldiğini ve Zonguldak'ta görülmemiş şekilde bir oyla beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanı Tahsin Erdem'in 31 Mart'ta belediye başkanı Kazanacağı kesinleşmişti gözüküyor. Bunu nereden biliyorsunuz? Görüyorsunuz derseniz sokaklarda, caddelerde, mahallelerde insanların partimize ve adayımıza karşı olan teveccühten çok açık bir şey ortaya çıkabiliyor. Bu noktada çok kendilerine müteşekkiriz. 

Gene şimdi kendilerinden Iki tane talebim var. Birincisi bu kadar güzel bi kampanya döneminden sonra seçim dönemi çalışmalarından sonra 31 Mart'ta Pazar günü muhakkak ve muhakkak giderek oy kullanmalarını sandığa giderek oy kullanmalarını kendilerinden rica ediyorum. lütfen 
demokrasiye sahip çıkalım. Oyunumuza sahip çıkalım, irademize sahip çıkalım. Muhakkak pazar günü yapılacak olan seçimlerde oyumuzu tekrar kullanalım. Bunu özellikle rica ediyorum. 

İkincisi sandık kurullarında görev alanların adaletli olmalarını kendilerinden rica ediyorum”
 

Muhabir: Ercan Demir