Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nun, Zonguldak Limanı'nda oluşan kum birikintisi için "Miami Beach" söylemlerine yanıt verdi. Alan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

"Tabii Miami Beach benzetmesiyle latife yapmış Osman Bey.  Gerçekten buranın bir risk olduğunu biliyorsunuz.  Burada bir can kaybı da yaşadık. Allah bir daha göstermesin...
Ne yazık ki hepimizin eksiği var. Biraz dereyi kirletme hastalığımız var. İster istemez de dereye atılanlar liman ağzında birikiyor.
Biriktiği zaman da ne oluyor? Bu tip tepecikler meydana geliyor. Şu an arkamızda zaten tarak gemi çalışıyor. Tarak gemisi  Türkiye Taş Kömür Kurumu'nun inisiyatifinde olduğu için belediye olarak sadece burada ricacı olma konumundayız. Bir önceki ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu Beyefendi'ye geldiği zaman bizzat arz etmiştik.

Bir ekip göndermiştik, bakmıştık. O ara tarak gemisi, Alaplı'da ve Bartın'da çalışıyordu şu anki sayın bakanımız Abdülkadir Bey'e de durumu arz ettik. Sağ olsunlar, artık sıra bize geldi. Bir seneye yakın inşallah burada olacak tarak gemisi. Ve iki tane.  Tabii yasalar çevre kanunları gereği. Neredeyse 8 mil ileriye dökmek zorundayız. Buradan aldığımız hafriyatı. Kumu, işte mili, rusubatı ne diyorsanız ismini aldığımızı 8 mil açığa götürüyoruz. Bu tabii zaman kaybettiriyor. 2 tane gemi olduğu için biraz daha hızlandık ama bir sene içinde başta burası olmak üzere ki buranın önemini Osman Bey şunu söyleyerek zaten ifade etmiş ki haklı. 'Malum aşırı yağışlarda dereden gelen su denizle birleştiği yerde eğer gidecek yer bulamazsa ne olacak?' Geri tepmek zorunda kalacak.

Bu da valilikten başlamak kaydıyla bütün şehir merkezini riske eder bunu zaten biz sizlere daha önce defaten söylemiştik. Tabii Osman Bey belki onu belediyeyi eleştirmek anlamında söyledi ama biz tabii üzerimize almadık. Çünkü 12 yıldan beri tarak gemisi yok. Gelmedi. TTK'nın eskiden biliyorsunuz bir tarak gemisi vardı kendine ait. Sonra bu satıldı. Ve 12 yıl Burada herhangi bir tarak gemisiyle temizlik yapılmadı. Bunu da bizzat iki seneden beri ben uğraşıyorum. Niye? Bu sıkıntıyı yaşamayalım diye. Gerçekten şu görüntü hakikaten tedirgin edici. 

Ama en kısa zamanda bunlar alındığı zaman hem biliyorsunuz 3. etapta dere ıslahında tersip bentlenimiz var. Ta Mevlana suyun oraya kadar uzanan. Biz istiyoruz ki gördüğünüz balıkların sayısı daha çok artsın. Limanımız daha berrak olsun. Çünkü dereden gelen su ister istemez bu bölgede bir görüntü kirliliği yaratıyor. Deremiz temiz akarsa limanımıza temiz olur. Tabii bunun içinden önce tarak gemisi gerekiyordu 12 yılın üzerine burada tabii emeği geçenlere teşekkür ediyoruz başta.

Eski Bakanımız, yeni bakanımız, liman başkanımız, genel müdürümüz ve bütün STK çalışanları, il başkanımıza, vekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu konuda bizlere destek oldular ve 2 sene uğraştık ama en sonunda tarak gemisi geldi."

Kaynak: Haber Merkezi