Zonguldak'ta faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsleri'nden "65 yaş üstü vatandaşların "ücretsiz" olarak faydalandığı hizmetin sona ereceği" iddiaları vatandaşları rahatsız etmiş ve kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu. 

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Erdinç Kargidan, Zonguldak’ta 65 yaş üstünün ücretsiz ulaşımın devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yaptı. 

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Erdinç Kargidan, "ben otobüs ihalesini alarak Zonguldak’a sahip çıktım" dedi. Türkiye Halk Otobüsleri Federasyonu’nun konu ile ilgili bir çalışma yapacağını söyleyen Kargidan sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye Halk Otobüsleri Federasyonu ciddi şekilde mağduriyet yaşıyor. Mazota her geçen gün zam geliyor. Zonguldak’ta geçmişte özel halk otobüsü ihalesini alan iki firma ekonomik olarak kâr edemedi ve battı. Bize son 3,4 aydır Zonguldak Belediye’si destek veriyor.  Belediyeden aldığımız akaryakıt desteği bizim batmamamızı sağlıyor, para kazanmamızı sağlamıyor. Biz Zonguldak’a hizmet ettik. Bu ihaleyi alarak ben Zonguldak’a sahip çıktım. Belediyenin yardımı bizi rahatlattı, Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Türkiye Halk Otobüsleri Federasyonu konu ile ilgili bir çalışma yapacak. Halkımızın duyarlı olmasını temenni ediyorum.  “ dedi. 

(Haber : Neriman Dengiz)


 

Editör: Oğulcan Öz