Kilimli Belediyesi'nin Kilimli-Zonguldak arasında yolcu taşıyan Belediye Özel Halk Otobüsleri'ne 9 lira zam yapıp, bir kişilik yolcu taşıma ücretini 24 TL'ye çıkarması vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor.

Hergün gerek işyerlerinin Zonguldak'ta bulunması, gerek günlük işlerini takip etmek üzere Zonguldak il merkezine gidip gelmek zorunda olaın vatandaşlar konuyla ilgili görüşlerini açıklarken, "Evet, akaryakıta yapılan zamları biliyoruz, ancak yolcu taşıma ücretlerine böylesine ölçüsüz zam yapılmasına anlam veremedik. Kilimli -Zonguldas arası üst yoldan 10 km, sahil yolundan ise azami 5 dakikalık bir yoldur. Günde bir gidiş, bir geliş 48 TL yol ücreti, toplam 1440 TL yol parası demektir. Bu para belediye halk otobüsleri ile yolculuk eden dar ve sabit gelirli insanlarımız için önemli bir paradır. Belediye halk otobüslerinin bir amacı da halkımızın en ekonomik şartlarda yolculuk etmesini sağlamaktır. Ancak, Kilimli Belediyesi bunun tam tersini yapmış, işletmecileri koruyup, halkı mağdur etmiştir. O zaman, seçimlerde oyu da halktan değil, otobüs işletmecilerinden istesin" şeklinde konuştular.

ZONGULDAK-EREĞLİ / 53 KM.  70 TL

ZONGULDAK-KİLİMLİ / 10 KM.   24 TL

Yolcu taşıma ücretleri ile ilgili mesafe ve ücretlere göre kıyaslama yapan vatandaşlar, Zonguldak-Ereğli arası yolcu taşıma ücretini örnek gösterdi.

53 kilometrelik Edeğli'ye bir kişilik yolcu taşıma ücretinin 70 TL olduğunu vurgulayan vatandaşlar, " Mesafeye göre oranlandığı zaman Ereğli yolcu taşıma ücreti için 10 km,ye 14 TL ücret isabet ediyor. Oysa Kilimli-Zonguldak arasında 10 km.lik mesafe için 24 TL yolcu taşıma ücreti belirlenmiş durumda. Bu kararın bir önce düzeltilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz