Tüm dünyada korkuya sebep olan Corono Virüsü nedeniyle insanlar diken üstünde.Bu kapsamda Türkiye olarak tedbir amaçlı olarak dışarıdan gelen tüm yabancıları hastalıklı mı değil mi diye gözlem altına alınarak kontrol edilmesi kararı alındı. Haliyle alınan bu karar doğrultusunda Ereğli’de Erdemir’e malzeme getiren 5 İranlı sürücü tedbir amaçlı olarak gözlem altına alınarak Zonguldak Atatürk devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu kişilerden gerekli numuneler alınarak tahlil için Ankara’ya gönderildi. Şu anda tahlillerin sonucu bekleniyor.
Olay bundan ibaret ama sanki Bu İranlılar kesin corono virüslü hasta diye bir algı oluşunca kamuoyunda ister istemez bir korku ve tedirginlik oluştu.
Vali Erdoğan Bektaş’ta korkacak bir durumun olmadığını, gözlem altında tutulan kişilerin corono virüs bulgusuna rastlanılmadığını, sadece tedbir amaçlı olarak bu kişilerin gözlem altına alınarak tahlil yapıldığını ifade etti.
Ona bakarsanız Çatalağzı’ndaki Eren Enerji’de çalışan Çinli işçilerde aynı şeklinde tedbir amaçlı olarak sağlık kontrolünden geçirildiler.
Özetle şimdilik kaydıyla korkacak bir durum yok, 
Zaten Tır şoförleri getirilmeden önce hastanenin ek binasındaki bir kat boşaltıldı. Fizik Tedavi Bölümü'nde yatan hastalar taburcu edilerek evlerine gönderildi. Polis ekipleri de hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.5 İranlı TIR sürücüsü ambulanslarla getirildikleri hastaneye arka kapıdan sokuldu.
Tahlil sonuçları bekleniyor
Tahlil sonuçlarına göre hareket etmeliyiz. 


**

GEÇ BİLE KALINDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalarda 9 bin 43 binanın risk altında olduğu tespit edildiğini, bu kapsamda diğer bölgelerde de devam eden risk tespit çalışmalarında ilk etapta Karadeniz bölgesinde risk altında bulunan binalar yıkılacağını, buradaki vatandaşlar yapılacak konutlara taşınacaklarını kaydetti. 
Türkiye'de iklim değişikliğinin neden olduğu sel ve taşkın felaketlerden özellikle Karadeniz bölgesinde çok sayıda canlar yitirildi. Zonguldak’ta da geçmiş yılarda bu yaşandı. Hemen hemen her 15 yılda bir böyle sel ve taşkınlar oluşurken akıllanmayan vatandaşlarımız yine her sefer dede dere, akarsu akış alanlarına apartman ve ev yapmaya devam ediyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde dere içine, dere kenarına yapılan gökdelenleri de gördük biz. Başımıza badire gelmeyince akıllanmıyoruz nedense. Devletin yıkılacak kararı alması bence çok doğru hatta geç bile kalındı.