Yerel seçim çalışmalarının son sürat devam etmesi sebebiyle Kilimli ilçesinde ilçe merkezi ve mahalle aralarından erken saatlerde ve okul saatlerinde geçen parti otobüsleri vatandaşı, öğretmeni ve öğrencileri rahatsız ediyor. Özellikle okul önlerinden geçerken, parti otobüslerinde son sesle çalan müzik sebebiyle öğrenciler derslere odaklanmakta zorlu çekiyor. Yeni Adım'a ulaşan veliler, çocukların sıklıkla bu sorunu dile getirdiklerini, ders esnasında odaklanma problemi yaşadıklarını ifade etti. Veliler bulundukları şikayette şunları söyledi;

"Öğrenci ve öğretmenler okul çevrelerinde seçim arabalarının geçişinden rahatsız oluyor. Parti yöneticileri okul önlerinden geçerken müziği kapatabilir ya da en az seviyeye indirebilir. Sabahın köründe başlayan müzik tufanı herkesi rahatsız ediyor. Bu tür çalışmaların belirli saatleri olabilir. Hasta mı var, çocukar ders mi çalışıyor bunu hiç kimse düşünmüyor. Tek düşündükleri şey, oy toplamak" 

KİMSE O MÜZİKLERE OY VERMEYECEK

Mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar, "Kimse o müziklere oy vermeyecek. Yasal bir çalışma olabilir ama bu sorunumuzun acilen giderilmesi gerekiyor. Özellikle sınav zamanlarında öğrencilerimizin ani dikkat dağınıkları başarılarını etkiliyor."  diyerek sözlerine ekledi. 

Vatandaşların bu talebinin en kısa sürede yerine getirilmesi ve sorunun çözüme kavuşması bekleniyor. 

Muhabir: Ersin Çorbacı