Evet Sevgili Okuyucular çok değil en fazla bir ay sonra her yerde her ortamda her kuytuda konuşulmaya başlanılacak bir konudan bahsedeceğim sizlere. Bazıları kenarda köşede başladılar bile kulislere, ufak ufak çalışmalara; “ Neden mi bahsediyorsun sen? “ diyorsunuz. Tabii ki de ince hesapların, bazı bazı pazarlıkların yapılacağı “ Yerel Seçimler” den bahsediyorum. Mart ayında yapılacak seçimlerin de hareketli geçeceğini söylememe gerek yoktur; mutlaka sizler de durumun farkındasınızdır.

Belediye seçimleri kadar muhtarlık seçimi de kıran kırana ( deyim olarak) geçeceği görünüyor. Malumunuz şehrimizde bir bütünşehir, bir büyükşehir, şimdi değil sonra şehir, üççeyrekşehir muhabbetleri falan şehrimiz insanlarının kafaları karışmıştır. En son geçtiğimiz aralık ayının başında bütünşehir olacağımız neredeyse kesin gibi bilgiler ya da dedikodular dönerken birden bu fikrin rafa kaldırıldı açıklandı. Genel seçimlerden sonra yine aynı rüzgar başladı; vatandaş yarım mı, bütün mü, üççeyrek mi, eksik mi, sahipsiz mi, kayıp mı nasıl bir şehir olduğunu düşünedursun; bizler de yerel seçimlerden konuşmaya devam edelim. Benim Muslu’da oturduğumu burada birçok kez yazmıştım; şimdi bütünşehir olursa Zonguldak, Kilimli’nin önemi daha çok artacağı aşikar. Muslu, Çatalağzı ve Gelik Belediyelerinin kapatılacağı ve hatta Göbü ve Türkali köyünün bile Kilimli’ye bağlanabileceği konuşuluyor. Dediğim gibi bunlar sağda solda konuşulanlar; devlet erkanı büyüklerimiz daha iyi bilir. Bekleyip göreceğiz nasıl olacak, ne şehir diye adlandırılacak Zonguldak. 

Bakalım kimler aday adayı olacak, kimlerin isimleri yalandan yere konuşulacak, hangi ince hesaplar ve kulisler yapılacak, kimler yalandan yere aday adayı olacak, kimler çıkar kollayacak, kimler yaşadıkları coğrafyaların geleceği için adımlar atacak, kimler şehrini – beldesini düşünecek, kimler siyasi partisine sadık kalacak, kimler partisinden transfer olacak, kimler aday olmayacak, kaç tane kadın aday olacak, kaç tane genç aday olacak, bekleyip göreceğiz. En önemlisi de bunlardan kaçı siyasetle alakalı, eğitimli ( alaylı ya da okullu ) ve gerçek bir memleket sevdalısı olacak? Tam seçim takvimini bilmiyorum ama aralık ayının ikinci yarısından sonra sağlam bir şekilde mevzular başlar herhalde. Umarım bu dönemde aday adayı olacaklar şehrimiz için araştırmalar yapar da bazı projeler çıkartırlar. Şehrimizin ihtiyacı olan konulara parmak basıp şehrimiz için güzel çalışmalar yaparlar. 

Şimdi bana fikrimi soran olacak olursa; ben siyasette kalıplaşmış isimlerin bir süre sonra yer değiştirmesinden yanayım. Bunu sadece yerel seçim düzeyinde düşünememek lazım; seçimle başa gelinen her yer için aynı düşüncedeyim. Tabii istisna adaylar olabilir; tecrübeli üçüncü, dördüncü, beşinci dönemi olan. Vallahi aklıma Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi geldi; üst üste 4. Belediye seçimi kazanmıştı. Başka var mı bilemiyorum, Muğla’da üniversitede okuduğum için Behçet Başkanı biliyorum. Gerçi Muğla Belediye Başkanının da 4. dönemiydi yanlış hatırlamıyorsam. Velhasılıkelam mevzu da bu değil; ben şahsen daha genç insanların görevler almasından yanayım; tecrübeli insanları itmeden onlardan destek alarak daha genç siyasetçilerin aday gösterilmesini isterim. Ne diyelim daha baya zaman var seçimlere; daha çok şeyler yazılır bu konu hakkında ben startı vereyim dedim şimdiden. Hadi görüşürüz.