AK Parti Milletvekili Polat Türkmen Karadeniz doğalgazının devreye alınması töreni değerlendirdi.
Katılımın 17 bin kişinin üzerinde gerçekleştiğini belirten AK Parti milletvekili Polat Türkmen Zonguldak eskiden kömür üssü diye anılıyordu şimdi doğalgaz üssü oldu inşallah daha fazlası bulunur testi çalışmalarımız devam ediyor Allah nice açılışlar nasip etsin" dedi.
Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, "En sonunda hamdolsun 710 milyar metreküp doğalgaz çıktı. Bölgemiz için, Zonguldak için, ülkemiz için çok önemli bir hadise. Belki son yılların en önemli keşiflerinden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi ile bu işlerin hepsi oldu. Gemilerin bizim olması, elemanların bizim olması bu olayın daha kolay gerçekleşmesine sebebiyet verdi.
Gazın çıkarılması iki buçuk yılda halledildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Enerji bakanımıza, orada çalışan herkese çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak'ımız milli zenginliğine kavuştu. Zonguldak düne kadar kömür üssü diye adlandırılıyordu şimdi doğalgaz üssü oldu. İnşallah çok daha fazlası bulunur. Çalışmaları devam ediyor. Çok muazzam bir tören oldu. 17 binin üzerinde insan katıldı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Enerji Bakanımıza, Genel Müdürümüze, orada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu açılışların devamı gelecek. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi
Haber: Seda Fidan

Editör: Oğulcan Öz