Atatürk diyor ki :

“ Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.”

Türk Polis Teşkilatı’nın 176 yıldönümü kutlanıyor.

Vatan savunmasında, ülkemize yönelik iç vc dış tehditlerin önlenmesinde, asayiş ve güvenlik ile halkımızın huzur ve güven içinde yaşamasının sağlanmasında birinci derecede görev ve sorumluluk üstlenmiş olan Türk Polis Teşkilatı, Atatürk’ün sözlerinde ifadesini bulduğu gibi, “ Zalime karşı demir yumruk, mazluma karşı kadife eldiven” anlayışı içinde görevini layıkı ile yerine getiriyor.

Günümüzde gerek eğitim, gerek silah, araç-gereç ve donanım bakımından dünyadaki polis teşkilatları içinde gurur verici bir yere sahip olan Türk Polis Teşkilatı, her türlü kanunsuzluk ve melanetle mücadelede üstün başarılara imza atıyor.

Halen devam etmekte FETÖ operasyonları, PKK’nın belinin kırılması, sınır ötesi harekatlar, uyuşturucu ve her türlü melanetle mücadele polisimizin üstün başarıları ile sürdürülüyor.

Yaklaşık 20 yıl önce o zamanki emniyet müdürlerimizden birisi polislik mesleği için aynen şöyle söylemişti :

“ Görevleri arasında ölmek de bulunan sadece iki meslek vardır. Askerlik ve polislik…”

Biz de şöyle ekleyelim…

“ Görevleri arasında şehadete koşmak bulunan iki meslek vardır. Askerlik ve polislik…”

*

Bu kapsamda Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nün FETÖ ile mücadele, uyuşturucu ile mücadele ve asayiş ve güvenlik hizmetlerinde ciddi başarılara imza attığı görülüyor.

FETÖ’nün yeni Zonguldak yapılanmasının çökertilmesi bunun en somut örneği…

Bu arada gözünü Zonguldak’a diken zehir tacirlerine geçit verilmediği, Narkotik Şube ekiplerinin başarılı operasyonlarından anlaşılıyor.

Trafik çilesi,  Emniyet’ten değil, “altyapı yetersizliğinden” kaynaklanıyor.

İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı’nın şahsında, Zonguldak’ta görev yapan tüm polislerimizin Polis Günü’nü kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. 

*

Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında…

Ey, 15 Temmuz gecesinde FETÖ’nün kalleş bombaları ile şehadete erişen özel harekat polislerimiz…

Ey, sınırda, sınır ötesinde vatan uğruna şehadete koşan polislerimiz…

Ey, gece-gündüz demeden halkımızın huzur ve güveni için görev yaparken teröristlerin, çetecilerin, tefecilerin, zehir tacirlerinin hedefi haline gelip, şehadete eren polislerimiz…

Polis Günü’nüz kutlu olsun !..

Ey, dağlarda, sınır boylarında, sınır ötesinde, karakollarda, devriyelerde her an görev başında olan yiğit polislerimiz…

Ey, ülkemizin dörtbir yanında cansiperane görev yapan kahraman polislerimiz…

Polis Günü’nüz kutlu olsun !..

Allah, yar ve yardımcınız olsun.