Huzurun ve güvenin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında
Türk Polis Teşkilatımız, şanlı tarihi ve destansı mazisiyle milletine büyük bir aşk ve sadakatle hep hizmet etti. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiştir.
Türk Polis Teşkilatımız, huzur ve güvenliği tesis etmeyi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamayı, toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarını ve özgürlük taleplerini hukukun dışına taşmadan karşılamayı, hukukun üstünlüğünü rehber edinerek tarafsız görev anlayışı ile toplumun her kesiminin sevgi, saygı, güven ve desteğini almayı ve nihayet halkla bütünleşmiş bir hizmet anlayışını kendisine daima şiar edinmiştir.
Kurulduğu günden bu yana hukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı ilke edinen polis teşkilatımız ülkemizin her köşesinde gece-gündüz fedakarca görev yaparak, milletin huzur, güven ve şefkat kapısı oldu.
Terörle ve örgütlü suçlarla mücadele başta olmak üzere, üstlendiği tüm görevlerde bizi gururlandıran, büyük fedakarlık, cesaret ve kahramanlıkla hizmet veren Emniyet Teşkilatı, 176 yıllık bilgi ve tecrübesiyle hizmet kalitesini her geçen gün artırıyor.
Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşmüş olan kahraman polislerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekli polislere de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Tüm Emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.



**


KARADENİZ BÖLGE KOMUTANLIĞI..

Önce Zonguldak açıklarında bulunan Doğalgaz rezervi ile Karadeniz b.ir anda dünya gündemine geldi. Karadeniz’deki doğalgaz hem Rusya, hem ABD ve hem de Avrupa ülkelerin çok dikkat çekti. Hatta casus uçak bile gönderdiler. Ardından Ukrayna ile Rusya arasında son günlerde yaşanan gerilim yükseliyor. Savaş çok yakın. Birçok ülke yaptıkları açıklamalarla tansiyonu yükseltirken, ABD olaya savaş gemileriyle müdahil oldu. ABD, 2 savaş gemisini Türkiye'ye gönderme kararı aldı. Gemilerin geçişi için bildirim yapıldı bile ABD gemileri Boğaz'dan geçerek Karadeniz'e geçiş yapacak. Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ise,"Tarafımıza Montrö Sözleşmesine uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz’e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı. Gemiler 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacaklar." denildi.
İşte burada Karadeniz Bölge Komutanlığı devreye giriyor.
Bildiğiniz gibi Mavi vatanımızın önemli bir parçası olan Karadeniz’de, deniz Kuvvetlerimize bağlı Karadeniz Bölge Komutanlığı, Karadeniz’in güvenliği ile birlikte İstanbul boğazından geçen yabancı gemilerin Karadeniz’de kalış süresi ve denetimini de gerçekleştiriyor.
Karadeniz bölge komutanlığında görev yapan tüm askeri personeline görevlerinde başarılar diliyorum. Allah onların ayağına taş değdirmesin. Gerçekten sorumlulukları çok büyük.
Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimin arttığı bir dönemde şimdi ABD gemilerinin yarattığı yüksek gerilim ülkemizi haliyle de Zonguldak’ımızı çok yakından ilgilendiriyor.
Karadeniz’de yaşanan gerilim en üst seviyeye doğru yükseliyor.
Doğu Akdeniz’de yunan adalarına üst kuran ABD şimdi de gerilimi mümkün olduğu kadar yükseltmek ve bu gerilime Türkiye’yi de ortak etmek istiyor.
Yani yerel sorunlar, yerel siyaset bir yana
Ülke olarak gerçekten çok zorlu bir süreç yaşıyoruz.
Şimdi millet olarak o cu, şu cu, bu cu diye ayrışmak yerine tek vücut olma zamanıdır.

Bu tehlikenin ve gerilimin hepimiz farkında olmalıyız



**


TAZİYE
Zonguldak Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Gündüz Bahadır'ın (55) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Gündüz Bahadır evli ve üç çocuk babasıydı.
Geçtiğimiz Cuma günü Merhum Gündüz Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine ve kederli ailesine başsağlığı dilerim.
Ruhu şad mekanı cennet olsun
Allah rahmetiyle muamele eylesin