Evet Sevgili Okuyucular, birkaç gündür uzak kaldım sizlerden; kusura bakmayın biraz yoğun dönemlerdeyim. Ama özlemişim sizleri; yalan değil. Ciddi ciddi yazı yazmayı özlüyorum ben; ister inanın ister inanmayın ama çok ciddiyim. Kendileri de bir şeyler yazanlar bilirler. Hasret giderelim dedim; şu an da çok vaktim yok esasında ama bir fırsat bulup yazmaya çalışıyorum. Umarım aceleyle eksik bir yazı yazmam.

Şu zamanlar iki dönemi birlikte yaşıyoruz; hem ramazan dönemini hem de seçim. İkisinin de sonlarına doğru geliyoruz; önce Ramazan Ayını bitireceğiz, bayram falan derken sonra da seçimleri yaşayacağız. Şu dönemlerde yardım kumanyaları falan olayları olur; hepimiz mutlaka bunlara şahit olmuşuzdur. Zaten bu yardımlar yapılırken sosyal medyada gözümüze soka soka yapıyorlar bunu. Geçen gün bir yerde gördüm; adamlar yardım kolisi hazırlamışlar, kutunun 2-3 yerine yardım kolisi diye yazmışlar. Bu kadar rencide edilmez mi diye konuya girelim yoksa bu neyin reklamı bu kadar? Utanmasalar telefonlarını açıp canlı yayın yaparak verecekler kumanyaları, ciddiyim ellerinden gelse yaparlar. İnsanlar zaten zor kanaat geçinmeye çalışıyorlar, çoğunun işi yok ya da üç beş kuruşa bir yerlerde çalışıyorlar, tespit ediyorsun onları en fazla on gün idare edecek kadar erzak kolisi hazırlıyorsun; utanmasan davulla zurnayla dağıtacaksın onları. Her şeyin adabı vardır, ki bu konu acayip hassas bir konu. Özellikle o hanelerdeki ergen çocuklar için; bir insanın gururunu incitmek ne demek bilen var mı ya da bir insanın mahcup olması…

Sahip olmadığın bir şeyi birinden beklemek ya da onun yardımıyla sahip olmak; o şeyi verirken senin o kişinin yüzüne bile bakamayacak kadar boynun bükük ve çaresiz olduğun anlardan bahsediyorum. Ama bazıları da var yardım muhabbeti olsun; koşarak giderler, birbirlerini yerler ve nedense çoğu gerçek ihtiyaç sahibi de değiller. Üniversite günlerimden biliyorum iftar çadırlarına giderdi arkadaşlarım ve oradaki çoğu kişinin ezanı bile beklemeden yemek yediğini söylerdiler. Bugün bir ilan verilse belediyelerden; ihtiyacı olan ihtiyaç sahiplerine 500’er lira bayram harçlığı vereceğiz diye. Kaç tane ihtiyaç sahibi gider o kuyruğa girenlerin kaçta kaçı gerçek ihtiyaç sahibi olur, fikri olan var mı?

Velhasılıkelam çok fazla uzatmayacağım; sağ elin verdiğini sol elin görmediği türde yardımlarımız olsun ki amaç samimi ve gerçek olsun. Karşındaki insan da mağduriyetini bir nebzede olsa gidersin. Son olarak şunu diyeceğim; “ FAKİRİN FUKARANIN REKLAMI OLMAZ “

**

Bugün Özdemir ASAF üstadın doğum günü ve onun bir şiirini sizlere hediye ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Kendinize iyi bakın.

“ BEN ” kattım sana biraz,

Öyle sevdim seni.

Çünkü sen de bensiz,

O kadar güzel değilsin hani…