Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer “Yükseköğretimde uluslararasılaşma ve kalite süreçleri” başlıklı yazısıyla Hürriyet’in bu haftaki konuk yazarı oldu.

Yazısında dünya çapında tanınan ve saygı duyulan üniversitelere sahip olmanın, o ülkenin uluslararası öğrenci çekme potansiyelini artıracağını dile getiren Rektör Özölçer, son dönemde uluslararası öğrencilerin üniversitelerimizde eğitim almaları, yükseköğretim kurumlarının cazibesinin arttırılması noktasında Türk yükseköğretiminin çalışmalarının dikkate değer olduğunu belirtti.

Ülkelerin yükseköğretim sistemlerini uluslararası düzeyde rekabetçi hale getirmek için uluslararasılaşma stratejilerine ve üniversitelerin uluslararası tanınırlığını artırmaya yönelik çabalara büyük önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Özölçer, “Bu konuda yoğun çalışmalar yürüten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yükseköğretimde uluslararasılaşma stratejisini belirlemiş olup üniversitelerin uluslararası performansını sürekli olarak izliyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararasılaşma gayretlerinin öğrencilere küresel bir vizyon kazandıracağına, aynı zamanda bilimsel iş birliği ve araştırma ağlarının gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çeken Rektör Özölçer, uluslarasılaşma ve kalitenin sürdürülebilirliği için eğitimin tüm paydaşlarının çaba göstermesi ve uzun soluklu çalışmalar yürütmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz