Ereğli ilçesinde  2 dönem AK Parti'nin  Ereğli il Genel Meclis üyeliği yapan Rıfkı Gültekin, aday olmayacağını belirterek "Tadında ve tuzun da bırakmakta fayda var. Bizden sonra gelecek arkadaşların da önünü açmak boyutunda" ifadesini kullandı.

Partisinin her daim emrinde olacağını belirten Rıfkı Gültekin şunları söyledi:

"Şu anda rahmetli Süleyman Demirel'in bir sözü vardı. Siyasetin girişi vardır Çıkışı mezarlığa gider diye. Hiç bir surette partimden ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Yine AK Parti içerisinde farklı birimlerde hizmet etmeyi her zaman içinde de olsam, dışında da o tabii kendime görev addederim. Fakat İl Genel Meclisi üyeliğinde iki dönem zaten burada halkımızın teveccühleriyle insanlarımıza yeterli inşallah hizmet yapmışızdır. Fakat az önce ifade ettiğim gibi iki dönem hakikaten  tadında, tuzunda bırakmakta da fayda var. Bizden sonra gelecek arkadaşların da önünü açmak boyutunda. Yani İl genel meclis üyeliği  düşünmüyorum. Bu manada da bir dosya vermek veya müracaat etmek gibi bir talebim yok, düşüncem yok.

Ben partimin emrindeyim her zaman için. Yani illa bir yerde seçimli olmak gerekmiyor ki hizmet üretmek için. Yani partimin bana nerede ihtiyacı varsa, partimin nasıl bir talebi varsa, nasıl bir talimatı varsa her zaman bu emirler doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu millete hizmet üretilmesini elimizden gelen ne çaba varsa bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Yani bunun için ilahi bir makamda olmanın veya bir seçilmiş olmanın gerektirdiği bir şey yok diye düşünüyorum. 

TEKLİF GELİRSE TEŞKİLATIMIZLA BİRLİKTE DEĞERLENDİRİRİZ

"Peki belediye meclis üyeliği için  bir düşünceniz varmı" sorusunu Rıfkı Gültekin, 'Şu an için  tabii ki bunlar farklı süreçler yani  adayımız nasıl şekillenecek? oradaki tabloda oluşacak aday profili ne gerektiriyor? Çünkü adaya göre meclis şekillendirmek gerekiyor. Bunların hepsine oturup  adaylar netleştikten sonra bir  teşkilatımızla beraber karar veririz. Tek başıma benim  işte şöyle böyle diyeyim ifade etmem doğru olmaz. 
Teklif gelirse  teşkilatımızla beraber değerlendireceğiz her zaman için. Biz beraber yol yürümeyi düşünmüş insanlarız. Görevden kaçmam
Partimin bana ihtiyacı varsa ben her zaman orada olurum. 
Partimden kendimi soyutlamak gibi bir düşüncem yok. Az önce ifade ettiğim gibi yani bir resmi görevim olsa da olmasa da Her zaman için partimin, insanlarının emrinde olmaya devam edeceğim." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Ercan Demir