Saçların erken beyazlaması hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Genellikle saçların beyazlamasının genetik olduğu söylenir. Ancak beyaz saçların sebebi sadece genetik değil. Günlük alışkanlıklar ve bazı hastalıklar saçların erken beyazlamasına sebep olabilir. Beyaz saçlarınız aslında vücudunuzdaki birçok hastalığın sinyalini veriyor olabilir.
Yaş ilerledikçe sağlığınız ve görünüşünüzde değişimler meydana gelir. En belirgin değişim de saçlarınızda meydana gelir. Saçlarınız beyazlamaya başlar.
Yaşlandıkça, saçımıza rengini veren pigment hücreleri yavaş yavaş ölüyor. Bu durum da saçların grileşmesine sebep oluyor. Ancak saçlardaki renk değişimi sadece yaş ve genetikle ilgili değildir. Beyaz saçlar bazı ciddi hastalıkların sebebi olabilir.
Saçın erken beyazlaması genetik, çevresel etkiler ve yaşam tarzı seçimleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir.
VİTAMİN EKSİKLİĞİ DE OLABİLİR
Beyazlama çoğunlukla genetik olsa da, B-6 vitamini, B-12, biotin, D vitamini veya E vitamini eksiklikleri erken beyazlamaya neden olabilir. Beslenme eksikliklerinin pigmentasyonu etkilediğini birçok çalışmada tespit edilmiştir, beyaz saç vitamin eksikliğine bağlı olan kişilerde vitamin takviyesi ile geri dönecektir.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ