Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, atık bitkisel yağlar toplanarak, temiz bir çevre için biyodizele dönüştürülecek. 

Bunun haberini Zonguldak kamuoyuna ilk kez Yeni Adım Gazetesi olarak biz duyurmuştuk.

Belediye Başkanı Ali Bektaş öncülüğünde bitkisel atık yağların güvenli bir şekilde toplanarak çevreye ve canlı türlerine verdiği zararı azaltmak amacıyla proje başlatılırken, proje kapsamında ilçe genelinde bulunan lokanta, restoran gibi işletmelerin biriktirdiği atık yağlar, belediye ekiplerince iş yerlerine bırakılan bidonlara doldurularak anlaşma sağlanan lisanslı atık yağ toplayıcısı şirket tarafından teslim alınacak.Daha sonra Kocaeli'de bulunan fabrikaya götürülerek geri dönüşümü sağlanacak atık yağlar, biyodizel olarak kullanılacak.

Bu örnek uygulama dediğim gibi sadece Kozlu sınırları içinde değil tüm Zonguldak genelinde bulunan belediyeler tarafından uygulanmalı.
Çünkü atık yağların hem çevreye hem de kanalizasyon sistemine zarar verdiği zarar inanılmaz boyutta.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ bu konuda diğer Belediye Başkanlarına da projeyi uygulamaları için teşvik ederse mükemmel olur.


**

ZBEÜ’YE 9 BİN YENİ ÖĞRENCİ GELİYOR..

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi gururumuz olmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Seyfullah Kara’yı Kanal Z’de canlı yayın konuğum olarak ağırlamıştım.
Kendisiyle programda oldukça önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de Pandemi’ye en iyi şekilde hazırlana üniversite olduklarını ve daha YÖK’ün uzaktan eğitim kararı almadan kendilerin bunu öngörerek uzaktan eğitimin alt yapısını hazırladıkların ve tüm akademik personeliyle birlikte uçaktan eğitim şu ana kadar sorunsuz bir şekilde sunduklarını belirten Prof. Seyfullah Kara, önümüzde ki dönem için de üniversiteye 9 bin yeni öğrencini gelerek eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.
Bu ne demek biliyor musunuz
Her geçen küçülen ve göçün Arttığı Zonguldak’a İl dışından Zonguldak’a gelecek olan binlerce öğrenci ilimiz için büyük bir önem ve anlam içeriyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi gerçekten bizim el üstünde tutmamız gereken bir kurumdur.
Üniversitesiz bir Zonguldak düşünülemez
Buradan Rektör Mustafa Çufalı’ya başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

**

ÖMER AYDIN’A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM
Uzun yıllardın Karadonspor ve Subatanspor’un antrenörlüğünü yapan ve kanser tedavisi görmekte olan Ömer Aydın, geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılarak yoğun bakım servisine alındı.
Ömer Aydın’a acil şifalar dileğinde bulunuyorum.
Bir an önce aramıza dönmesin sabırsızlıkla bekliyoruz.
Dualarımız seninle Ömer hocam