Bülent Ecevit Üniversitesi Anaokulu Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

20-26 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde,  ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek, ağız ve diş sağlığına yönelik bilincin oluşturulması  amacıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hacı Mevlüt ve Hacı Sabahat Hamzaoğlu Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencilerine 20 Kasım Salı günü ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. 

 Eğitim kapsamında, Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Kliniğinden akademik personel ve diş hekimliği öğrencileri tarafından yapılan sunumda ağız ve diş sağlığının önemi ve korunmasına yönelik uygulamalar hakkında bilgi verildi. Çocuklara diş fırçalama ve el yıkama alışkanlığının öneminin vurgulandığı, sonrasında diş hekimliği mesleği anlatıldığı sunum çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

 Eğitim sonrası açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent Demiriz, hastalıklardan korunmak için en etkili yolun çocuklara öncelikle el yıkama alışkanlığının kazandırılmasından geçtiği belirtilerek bu nedenle öncelikle el temizliğine dikkat edilmesi gerektiği vurguladı. Demiriz;  “çocukların erken yaşlarda diş fırçalama eğitimi almaları ve bu alışkanlığı yine erken yaşlarda kazanmalarının onların gelecekte sağlıklı bir ağıza sahip olmaları açısından önemlidir” dedi.

 Ağız ve diş sağlığı eğitimi, çocuklara ağız ve diş sağlığının önemine ilişkin bilgilendirme broşürlerin dağıtılması ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi