Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr.Ertuğrul Güner, Zonguldak'ta 200 bin kişinin aşılandığını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ZONGULDAK'TA 200 BİN KİŞİ AŞILANDI

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak'ta şu ana kadar 200 bin kişinin aşılandığını belirterek, "Buna ikinci doz aşılarda dahil " ifadesini kullandı.

BİONTECH AŞIYA HEMEN RANDEVU VERİLİRKEN SİNOVAC’A İSE 3 MAYIS'A RANDEVU VERİLİYOR..

İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, "Aşı sırası gelenler randevu alabilirler ancak şunu söyleyeyim, Bugün sabah dan itibaren Sinovac aşısı için randevu almak isteyenlere 3 Mayıs'a randevu veriliyor ama Biontech aşısı için randevu hemen veriliyor. Randevu günlerini Bakanlık ayarlıyor. Hangi güne nasıl vereceğini  sadece kontenjan belirliyor. Aşılamada 55 yaşa kadar inildi.Sayın bakanımız açıkladı."dedi.

ZONGULDAK'TA AŞILAMA ORANI %80'E KADAR ULAŞTI

Türkiye'de 65 yaş üstünde aşılama oranı yüzde 76 iken Zonguldak'ta bu oran yüzde 80'lere kadar ulaştığını belirten İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, "Zonguldak halkı aşıya duyarlı bu duyarlılığın devam etmesini bekliyoruz. 65 yaş üstü Türkiye'de yüzde 76 olurken Zonguldak'ta bu son rakam yüzde 80'i buldu. Aşı sırası gelenler aşı olmak istiyor. Aşının lojistiğinde zaman zaman aksamalar oluyor. Bu yüzden halkımızdan anlayış bekliyoruz. Yoksa elimizde yeterince aşımız var. Tedariğimiz var. İsteyen istediği aşıyı olabiliyor." Şeklinde konuştu.

HASTANELERİN DOLULUK ORANI YÜKSELİYOR
Zonguldak'ta hastanelerin doluluk oranı yükseldiğinde ifade eden İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, "Maske, mesafe, temizlik bunları tekrar tekrar söylemene gerek. Halkımız bu kurala riayet etmeli"dedi.
KOMŞU ZİYARETLERİ VE AKRABALAR ARASI YEMEKLERİ VAKA ARTIŞINDA ETKEN. BU İŞİN ŞAKASI YOK..

Vaka artışları sebebiyle komşu ziyaretleri, akrabalar arasında düzenlenen yemeklerinde etkisi olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner şunları söyledi:
"Vaka artışlarında şunu gördük, komşuya gitmek ve akrabalarım bir araya geldiği yemeklerin düzenlemesi, bu tip şeyler sıkıntı yaratabiliyor. Tanıdıklarımızla bile temas ederken maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesi şart. Lütfen tedbiri elden bırakmayın bu işin şakası yok herkes çok dikkatli olsun. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi