Zonguldak’ta 25 yıldır lahmacun satan esnaf Tarkan Hasan Karaoğlu, Prof. Canan Karatay’a lahmacun açıklaması nedeniyle teşekkür etti.

Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahmacun en sağlıklı fast food. Çünkü içinde kıyma var, yağ var, sebze var, soğan var, karbonhidrat var" demişti.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Şanlıurfa’da katıldığı bir programda, lahmacunun en sağlıklı fast food olduğunu belirterek, “Yaz sebzeleri kurutulur kış aylarında tüketilir. Kış aylarında patlıcan, biber, domates yenilmez. 12 ay patlıcan ve biber yemek doğru değildir. Çünkü insan vücudu mevsimlere göre programlanmıştır. Yaz aylarında tarla patlıcanı, domatesi ve biberi istediğimiz kadar yiyebiliriz. Kış mevsimi geldiğinde de kış sebzeleri yiyeceğiz. Çiğ köfte sağlıklıdır. Çünkü pişmemiştir ve yanında turp ve yeşillik vardır. Zeytinyağı anne sütüyle hemen hemen aynıdır. Doğal pul biber rahatlıkla yiyebilirsiniz. Lahmacun en sağlıklı fast food. Çünkü içinde kıyma var, yağ var, sebze var, soğan var, karbonhidrat var” diye konuşmuştu.

Zonguldak’ta 25 yıldır lahmacun satan esnaf Tarkan Hasan Karaoglu(48) Canan Karatay’a teşekkür etti.Tarkan Hasan Karaoğlu yaptığı açıklamada , “İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’a bu açıklamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Karatay’ın bu açıklamasından sona vatandaşlarımız artık gönlü rahat bir şekilde lahmacun yiyorlar.” Dedi.Vatandaşlar da lahmacunu sağlık olduğu için tercih ettiklerini ifade ettiler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi