Corona virüs sebebiyle tüm dünyada panik yaşanırken, Türkiye'de de farklı önlemler alınmaya devam ediliyor. Bir Kahvehanede vatandaşlar maske taktı, eldiven giyip okey oynadı.

Corona virüs hayatın tüm alanını etkiliyor. Vatandaşlar, sosyal hayatlarında da virüsten korunmak için tüm tedbirleri almış durumda.

Kahvehanede okey oynayan vatandaşlar, ıstaka ve okey taşlarına dokunmamak için eldiven giydi.Hava ile temas etmemek için de maske taktılar. Ortaya da ilginç görüntüler çıktı.

Kahvehane işletmecisi de, okey, tavla ve kağıt oyunlarının eldiven kullanmadan oynanmasına izin vermiyor. Toplumsal sağlığa önem verilmesi gerektiğini dile getiren işletmeci, “Ülkemizde corona virüsü tehdidi ile karşı karşıyayız. Bu virüsün yayılmasına ve bulaşmasına engel olmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdik.Müşterilerimiz de bu uygulamaya son derece sıcak baktılar. Bence bu uygulama ülkemize de örnek olmalı. Ayrıca oyun aletlerini de dezenfekte ediyoruz. Halk sağlığı bizim için çok mühim” diye konuştu.

Müşteriler de uygulamayı yerinde bulduklarını belirterek, “Biz bu uygulamayı çok yerinde buluyoruz.Halkımızın hatta yaşlı kesimin çoğu kahvehanelerde vakit geçiriyor. Bence oyun oynarken de bu uygulamanın yapılması iyi olmuş. Virüs zaten ağırlıklı olarak temas ile bulaşıyor. Bu oyun aletlerine her gün birçok farklı insan dokunuyor” dediler.


Kaynak: milliyet

Editör: Haber Merkezi