Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetli Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar birimince Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol İl Kurulu 2018 yılı 2.Değerlendirme toplantısını yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Ek Binası Toplantı Salonu’nda yapılan Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol İl Kurulu toplantısına, Özel İdare, Müftülük, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma İş kurumu, Sosyal Güvenlik, Amelebirliği, Belediye, Çevre ve Şehircilik, Gençlik Spor, Milli Eğitim, Orman Bölge, İl Sağlık, Tabipler Odası, Aile hekimleri derneği, Eczacılar Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Ticaret Sanayi Odası’ndan temsilciler katıldı.

İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Tülay Çakır Bakkaloğlu ve Şube Müdürü Selahatin Çolak Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, kronik hava yolu hastalıklarını önleme ve kontrol konusunda kurumlar arasında yapılacak işbirlikleri konuşuldu ve masaya yatırıldı.

Bilindiği üzere Zonguldak Kronik Hava Yolu Hastalıkları ve ölümlerinde Türkiye’de ön sıralarda bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nce  kronik solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölümleri azaltmak amacıyla GARD projesi hayata geçirilmişti.

GARD (Global Alionce Aganist Chronic Respiratory Diesezses) yani (Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel Birlik) kapsamında oluşturulmuştu.

Kurul toplantılarıyla birlikte hastalıkların azaltılması hedefleniyor.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi