Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil'in madenciye aşıda öncelik tanınması gerektiği ile ilgili yaptığı çağrıların ardından bir açıklama da AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'dan geldi.
Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği aşı takviminin uygulandığını söyleyen Uçar, gelecek haftalarda maden işçilerinin de aşıda öncelik grubuna alınmasının beklendiğini belirtti. 
Milletvekili Uçar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Aşılama biliyorsunuz ki yaş ortalamalarına göre gruplandırıldı. Şu an 55-60 yaş aşılanıyor. Önümüzdeki aylarda sektörel anlamda aşılanmaların yapılacağını zannediyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın planlaması dahilinde bu çalışmalar sürdürülüyordu. Madenci arkadaşlarınızın da aynı sınıfa, aşılanma programına alınması gerekiyordu. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı planlama dahilinde hepsi aşılanacak diye temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

EROĞLU, MADENCİYE MÜJDEYİ VERDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu'da , madencilere aşıda öncelik tanınacağı müjdesini verdi.

17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen Karadon'da ki grizu faciasında şehit olan 30 madenci anma töreninde madencilere hitaben konuşan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, madencilere koronavirüs aşısında öncelik tanınması ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığıyla iletişim halinde olduklarını ve önümüzdeki 2 gün içerisinde konunun netleşeceğini ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi