Avrupa birliği tarafından 400 çalışma arasından desteklenmeye değer görülen 37 proje arasına giren 'Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi',kapsamında Zonguldak'ta 3 bin maden işçisiyle görüşülüp, psikolojik durumları araştırılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, Türkiye adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın yer aldığı proje kapsamında Zonguldak havzasındaki 3 bine yakın maden işçisiyle görüşülerek işçilerin yaşadıkları sorunları, talepleri, psikolojik durumlarının ortaya çıkarılmasına çalışılacak.
Projenin saha çalışması için Zonguldak'a gelen İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, proje direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe ve proje koordinatörü psikolog Esin Çetin Özbudak, Zonguldak İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova ile birlikte Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir maden ocağında çalışan işçilerle birebir görüşmeler yaptı. 
Doç. Dr. İdil Işık, projenin 18 ay süreceğini ve yaklaşık 3 bin maden işçisiyle görüşmeyi hedeflediklerini söyledi. Işık, Mesleki anlamda işyeri hekimlerinin iş yerlerindeki psikososyal riskleri ölçme ve değerlendirme ile maden işçilerinin içinde bulunduğu psikolojik durumun güçlendirilmesini sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi