Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı sağlık ekipleri tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri nedeniyle Merkez Soğuksu semtinde bulunan halk pazarında vatandaşlar kanser konusunda bilgilendirilerek eğitimler verildi. 

         Halk Sağlık ekiplerinin açmış olduğu  standa gelen vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterirken vatandaşlara koruyucu ve önleyici sağlık çalışmalarına yönelik farkındalık bilgilendirmeleri yapılarak el broşürleri dağıtıldı. Bağırsak kanseri  taraması için gaitada gizli kan kiti dağıtıldıktan sonra, Rahim ağzı ve Meme Kanseri taraması için vatandaşlara randevu verilerek davet ettiler. 

         Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer İnan Güven ise, Halk Sağlığı haftası nedeniyle çalışmalarımız ve etkinlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Şehrin çeşitli yerlerinde ve halkımızın yoğun olduğu bölgelere açmış olduğumuz sağlık standlarımıza halkımızın büyük bir ilgi göstermesinden dolayı son derece mutluyuz ekip arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza  teşekkür etmek istiyorum dedi.      

+++++

Editör: Haber Merkezi