Prof. Dr. Mehmet Haberal, böbrek nakli, Ukrayna'nın 46 ili, Rusya, Almanya ve Kazakistan'da canlı yayınlandı.Bine yakın katılımcı, canlıdan gerçekleştirilen böbrek naklini eş zamanlı izleme, öğrenme fırsatını yakaladı.


Zonguldak eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ukrayna'da bir ilki gerçekleştirdi. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibinin gerçekleştirdiği böbrek nakli, Ukrayna'nın 46 ilinde ve 3 ülkede canlı izlendi... Ukraynalı hekimler, ilk deneyimini yaşadı. Eş zamanlı takip ettikleri o anları ilgiyle, dikkatle izlediler... Ukrayna'da, Başkent Üniversitesi ve Bogomolets Kiev Ulusal Tıp Üniversitesi'nin ortak düzenlediği "Ukrayna Türkiye bilimsel konferansının ana başlığı "Transplantasyon..." Yarın bilimsel sunumlar yapılacak. Prof. Dr. Haberal, ameliyatın hemen ardından Kiev'e hareket etti. Onur konuğu olarak katılacağı konferansın açılışını gerçekleştirecek. Öncesinde canlı yayınlanan böbrek naklini Bine yakın katılımcı izledi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ukrayna'da bir ilki gerçekleştirdi... Bugün, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibinin gerçekleştirdiği böbrek nakli, Ukrayna'nın 46 ilinde ve 3 ülkede canlı izlendi... Ukraynalı hekimler, ilk deneyimini yaşadı... Eş zamanlı takip ettikleri o anları ilgiyle, dikkatle izlediler... Ukrayna'da, Başkent Üniversitesi ve Bogomolets Kiev Ulusal Tıp Üniversitesi'nin ortak düzenlediği "Ukrayna Türkiye bilimsel konferansının ana başlığı "Transplantasyon..." Yarın bilimsel sunumlar yapılacak. Prof. Dr. Haberal, ameliyatın hemen ardından Kiev'e hareket etti. Onur konuğu olarak katılacağı konferansın açılışını gerçekleştirecek. Öncesinde canlı yayınlanan böbrek naklini Bine yakın katılımcı izledi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibinin, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde gerçekleştirdiği böbrek nakli, Ukrayna'nın 46 ili, Rusya, Almanya ve Kazakistan'da canlı yayınlandı.Bine yakın katılımcı, canlıdan gerçekleştirilen böbrek naklini eş zamanlı izleme, öğrenme fırsatını yakaladı... İlk kez deneyimledikleri o anları ilgiyle, dikkatle izlediler.Başkent Üniversitesi ve Bogomolets(BAGAMOLİETS ) Kiev Ulusal Tıp Üniversitesi'nin ortak düzenlediği "Ukrayna Türkiye bilimsel konferansı", Transplantasyon başlığıyla Ukrayna'da başladı.Ancak merkez Türkiye'ydi...Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, sabahın erken saatlerinde Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde ameliyathanedeydi...Aynı anda, Ukrayna'daki hekimlerin bir kısmı Bogomolets Kiev Ulusal Tıp Üniversitesi konferans salonunda ameliyatı takip ediyordu... Zoom üzerinden de yayındaydı Başkent Hastanesi'ndeki transplantasyon...Bine yakın katılımcı canlı izledi...Prof. Dr. Haberal ve ekibi, ameliyatı gerçekleştirirken; Başkent Üniversitesi Transplantasyon Bilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Ayvazoğlu Soy da Ukrayna'da ameliyatın yöntemlerini, ayrıntılarını anlattı meslektaşlarına... Soruları yanıtladı...Canlıdan böbrek transplantasyonu da başarıyla gerçekleştirildi.33 yaşındaki Pelin Beyde, erkek kardeşinden alınan böbrekle yeniden yaşam yolculuğuna başlarken, bir ilkin de kahramanlarından biri oldu.Prof. Dr. Haberal, hastasını servise çıkardı, kendisine ve yakınlarına bilgi verdi....Durmak yoktu, O'nun için...Prof. Dr. Haberal, hiç vakit kaybetmeden Kiev'e hareket etti...Haberal, Yarın, Ukrayna Türkiye Bilimsel Konferansı'nın onur konuğu olarak Uluslararası bilimsel konferansın açılışını gerçekleştirecek...Sonrasında da meslektaşlarına Türkiye ve bölgemizde organ nakli sürecini anlatacak" (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi