GÜNER'DEN, 14 KASIM DİYABET GÜNÜ KONFERANSI 
14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner tarafından Tip-1- Diyabetli çocuklara ailelerine ve öğretmenlerine farkındalık yaratmak ve bilgilendirmek amacıyla konferans verdi. 
Uzm.Dr. Ertuğrul Güner , Atatürk Devlet Hastanesi Konferans salonunda sinevisyon sunumu ile vermiş olduğu konferansta, diyabetin (Şeker Hastalığı) tarihçesi, şeker hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, Tip-1 diyabetli bireylere nasıl yaklaşmalıyız, herhangi bir koma halinde neler yapmalıyız konuları hakkında diyabetli bireyleri ailelerini ve öğretmenlerini  interaktif bir şekilde bilgilendirdi. Düzenlenen sunum sonrasında katılımcıların diyabetle ilgili sorularını yanıtladı.14 Kasım Diyabet Günü kapsamında konferans veren İç Hastalıkları Uzmanı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, "Şeker hastalığı adı gibi tatlı bir hastalık değil"dedi. 
ARTIK AYAKLAR KESiLMiYOR..
20 yıl önce şekerden kesilen çok ayak gördüğünü ancak son yıllarda hiç görmediklerini belirten Güner,  "Bu da tedavinin başarılı olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.
ŞEKER HASTALIĞI ÖMÜR BOYU SÜREN BİR HASTALIKTIR.
Şeker hastalığının adı gibi şeker olmadığını ve ömür boyu sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner şunları ifade etti: "2006 yılında Diyabetliler Derneği'ni kurduk. Dr. İdris ve Çetin Terzioğlu ile beraber 3 kişi yola çıktık. Şimdi ise binlerce rakamına ulaştık. Amacımız zaten farkındalık yaratmak de bu konuda da bayağı bir farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Zonguldak'ta ve insanlar artık diyabet konusunda korkmadan nasıl tedavi olacağını öğrendiği için tedavide büyük başarılar elde ettik. Ben hep söylüyorum Zonguldak'a geleli  20 yıl oldu. 20 yıl önce şekerden kesilen çok ayak görmüştüm ama son yıllarda hiç görmüyoruz. Bu da tedavinin başarılı olduğunu gösteriyor.  Şeker hastalığı adı gibi tatlı bir hastalık değil.  Ömür boyu süren bir hastalıktır. Düzenli beslenme ve düzenli ilaç kullanımını gerektirir." dedi.Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner konferans ayrıca tip 2 diyabet yaşının obezite nedeniyle düştüğünü de sözlerine ekledi.
(HABER-ERCAN DEMiR

Editör: Haber Merkezi