Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren iki takım Akınspor ile Gelikspor Ereğli’de Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda karşılaştı.
Enis Akça, Bayram Çiv, Yunus Emre Yüksel hakem triyosunun yönettiği maçın ilk yarısı karşılıklı ataklar şeklinde 0-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısında da Akınspor daha etkili oynayan takım görüntüsü çizdi.
MAÇ BİTTİ SAHA BOKS RİNGİNE DÖNÜŞTÜ
Maçın 82’nci dakikasında Gelikspor’dan Efe Acar çift sarı karttan ihraç edildi, Gelikspor maçın 10 kişi tamamladı.
Maçın 90 dakikalık normal süresi tamamlanasının ardından uzatma dakikaları oynanırken, Akınsporlu futbolcu, Geliksporlu futbolcuya sert faul yaptı.
Bu faulün ardından saha adeta karıştı. Gelikspor antrenörü Savaş Esen kulübesinden Akınspor kulübesine koşarak kalabalığa daldı. Ortalık bir anda savaş alanına dönüştü. İki takım antrenörleri ve futbolcuları birbirini tekme-tokat darp etmeye başladı. 
Sahaya giren polisler kavgayı ayırmaya çalışırken, uzun süre bu konuda başarılı olamadı. 
ARBEDENİN ARDINDAN 6 KIRMIZI KART ÇIKTI
Çıkan olaylar güçlükle önlenirken, yaşanan arbedenin ardından Maçın hakemi Enis Akça olaylara karışan Gelikspor antrenörleri Savaş Esen, Taner Darıcı’yı kırmızı kartla ihraç etti.
Hakem Enis Akça Akınspor’dan ise Anrenör Ahmet Terzi’nin yanı sırı futbolcu İbrahim Koçaklı ve kulübedeki futbolculardan ise Cengizhan Aydemir ve Umut Erdoğan’a kırmızı kart göstererek ihraç etti.
Olaylarda 6 kırmızı kart gösteren Enis Akça, ayrıca 82’nci dakikada da Geliksporlu futbolcu olmak üzere toplam 7 kırmızı kart gösterdi.
PUANLARDA DOSTLUK YAŞANDI
Sahada arbede yaşayan futbolcular ve teknik heyet maçın bitiş düdüğü ile birlikte ise puanlarda dostluk yaşayarak 1’er puanın sahibi oldu.

Fotoğraflar: Gazete spor

Kaynak: Ender Yüksel