Sevgili Okuyucular,

Replik tanıdık geliyor mu? Mutlaka hepimiz bu söylemi en az onlarca kez söyleyip sitem etmişizdir. “ Sahipsiz Şehir “ diye öfkelenerek Zonguldak’ımız için söylemde bulunup devlet erkânı büyüklerimizi, idarecileri, siyasi partileri, kurum müdürlerini vs. çoğu mercii eleştirmişizdir.

Evet, belki de çoğunda haklı olduğumuz konular da olabilir; bunu bir kenara koyup düşünelim: 

Bu süreçte biz olayın neresindeyiz? Biz ne kadar şehrimize sahip çıkıyoruz, emeğin memleketi için ne yapıyoruz? Haydi, fikri olan var mı? 

Eee? Siz bireysel olarak haklı ya da haksız olarak bu repliği kullanıp görevini tamamlayanlardan mısınız? Repliği kullan, sitemini et, belki peşine iki de kalayla sonra bitti mi?

Şimdi farklı boyuttan bakalım mevzuya;

Bu şehrin yetiştirdiği siyasetçiler, sporcular, oyuncular, yazarlar, yönetmenler, şarkıcılar daha bilmediğimiz kim bilir kaç farklı meslek dalında üst düzey Zonguldaklılar vardır. Bunların kaçına ya da hangilerine kendi meslek gruplarıyla ilgilenen gençler iletişim kurabiliyorlar. 

Atam’ın bu cennet vatanı emanet ettiği gençliğe Zonguldak ne kadar sahip çıkıyor. Oturup düşünelim Sevgili Okuyucular…

Tamam, Zonguldak sahipsiz eyvallah da,

Zonguldaklıyı sahipsiz yapan kim?

Bu suçu başkalarına atmayalım; bal gibi de suç biz Zonguldaklıların.

Hangimiz hangi gencimize destek oluyoruz, yol gösteriyoruz.

Bu şehirde ne futbol oynayan, ne müzik yapan, ne edebiyatla ilgilenen, ne besteler yapan, oyunlar oynayan, yazılar yazan, enstrümanlar çalan genç kardeşlerimiz var. Çoğu kendi yeteneklerinin farkında bile değil?

Neden? Çünkü biz gençlerimize değer vermiyor, yol göstermiyoruz.

Beni kimse yanlış anlamasın bu şehrin değerleri bir yerlere gelmiş kişilerinin azıcık bu şehre, bu gençliğe destek olması gerektiğini düşünüyorum. Bizler her zaman onlar Zonguldaklı diye gurur duyuyoruz, il dışında olduğumuz ortamlarda yüksek sesle övünçle söylüyoruz.

Sevgili Okuyucular, 

Hiçbir gücünüz olmasa bile iki güzel kelamla destek olun gençlere, çok iyi cevherler var ama işlemek lazım. Sonra hepimiz dert yanıyoruz; gençler tembel, çalışmıyor, zararlı alışkanlıklar kullanıyor. Önce biz destek vereceğiz, onlara yol göstereceğiz, alternatifler sunacağız, başını okşayıp sırtını sıvazlayacağız. 

Emin olun şimdiye kadar ki değerlerimizden en az 2-3 katı daha fazlasını çıkaracağımıza inanıyorum; yeter ki yol göstericileri, imkân sağlayanları ve örnek aldıkları insanların ulaşılabilirlikleri olsun.

Beni sorarsanız;

Bende aylardır her gün bilmem kaç tane YAPIMCI’ya mail atıyorum. Bir umut birine ulaşabilirim de kitabımın filmini çekeriz diye. Bilmiyorum belki de Zonguldaklı olan çok ciddi bir yapımcı bile olabilir. Dediğim gibi ulaşılabilirlik çok önemli.

NOT: BU ŞEHRE HEP BERABER SAHİP ÇIKMALIYIZ. HEP BERABER BİR ARADA KOMPAKT OLARAK. SONRA BAŞKA HİÇBİR ŞEYE İHTİYACIMIZ OLMAZ.