Dün Zonguldak Belediyesi meclis salonu’nda çok gereksiz (Ki bana göre tabii ki) bir tartışma yaşandı.

Zonguldak Belediyesi’nin Haziran ayı ilk birleşiminde merkez İncivez Mahallesi’nde bulunan alanda yapılanması düşünülen yurt inşaatına ilişkin imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu tartışıldı.

Komisyon raporu hakkında Şenol Şanal ve turan Demirtaş raporun geri gecikmesi gerektiğini belirtirken, Sertan Bacak ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, raporu savundu.

Üniversite kampusü karşı yamacında bulunan ve 1985 yılında üniversite tarafından Yurtkur’a devredilen 

Araziye Yurtkur tarafından yapılması planlanan bir yurt projesi üzerine tartışma yaşandı.

Tartışma aslında gayet iyi niyetli

Turan Demirtaş ve Şenol Şanal, üniversiteye fakülte yapılması gerektiğini, bu alana ise yurt gerine fakülte yapılması gerektiğini savunarak yurt projesi hakkındaki komisyon raporunun geri gönderilmesi, komisyonun tekra kara alması gerektiğini ifade ettiler.

Belediye Meclis Üyesi Sertan Bacak ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, komisyon rapor yerinde olduğunu, ifade ettiler.

Ve tartışmalı madde oy çokluğu ile kabul edildi.

ESKİ TUGAY KOMUTANLIĞI ARAZİSİ NE GÜNE DURUYOR

Buraya kadar her şey güzel

Ancak benim demek istediğim şu

Aslında bir önerim var

Tüm bunlara hiç gerek yok

Çünkü Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitenin genişlemesi için çok güzel bir alan var.

Hemen üniversite ana kampusünün karşısında bulunan eski Tugay komutanlığı biçilmiş kaptandır.

Hem üniversite ile bitişik durumda

Hemde çok geniş arazi ve binalar var.

Herşey hazır

Sadece orası hükümet kararıyla askeriyeden Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devredilecek.

Buda o kadar zor olmasa gerek

ZEKİ TOSUN BEN HAZIRIM DEMİŞTİ

Çok iyi hatırlıyorum konuyla ilgili olarak AK Parti İl Başkanı zeki tosun, eğer Üniversiteden resmi bir talep gelirse eski Tugay Komutanlığı’nın üniversiteye devri konusunda elinden gelen her şeyi yapacağını söylemişti.

Tosun ayrıca üniversiteni Zonguldak’ın gözbebeği olduğunu ve üniversiteni gelişmesi ve kalkınması adına yapılacak her çalışmada elini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etti.

YENİ REKTÖR DE KONUDAN HABERDAR

Bülent Ecevit Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nı göreve başladığı ilk ünlerde basın mensuplarıyla bir toplantı yapmıştı. Kendisine bizzat konuyu ilettim ve tugay komutanlığının üniversite devri konusunu araştıracağını ve gerekirse resmi bir talepte bulanacağını söylemişti.

Rektörümüzü dün duvar resmi açılış töreninde gördük ama ayak üstü olduğum için soramadım. İlk fırsata kendisine bir gelişme olup olmadığını soracağım.

24 Haziran seçimlerine çok kısa bir zaman kaldı.

Seçimlerden sonra yeni sistemle birlikte eminim işler daha da hızlı yürüyecek ve sorunlar daha hızlı çözülecek.

Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin!

Nice zamandır yazıyorum

Eski tugay komutanlığı için şu ana kadar bir gelişme oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey varsa eski Tugay komutanlığı acilen üniversiteye devredilmelidir.

**

ŞERAFETTİN TURPCU’NUN BAKANLIK UMUDU..

Şu anki resmi sıfatı Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili

24 haziran erken seçimlerinde CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nunda aralarında bulunduğu 60 milletvekili 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olarak gösterilmediler.

Dolayısıyla 24 Haziran’a kadar milletvekillikleri devam edecek ve 24 haziran’dan sonra sade bir vatandaş olarak hayatlarına devam edecekler.

Bu 60 milletvekili şu anda CHP’ni Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ni etrafından birleşmiş ve tek vücut olmuş durumdalar.

Eğer Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa tabiî ki kendilerine göre bir hesapları var.

Örneğin Şerafettin Turpcu.

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse ki bakanlar dışarıdan atılacak dolayısıyla Şerafettin Turpcu’nun da bakan olma ihtimali yok değil var 

Her ne kadar 60 milletvekili arazsında 60’da 1 değil de, kurultayda Muharrem İnce ile birlikte hareket eden 20 dolayındaki milletvekili arasında bulunması nedeniyle şansı daha da yükseliyor.

Eğer Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçilirse, en çok sevinenler arasında Şerafettin Turpcu olur

O durumda haklı tabiî ki

Bu durumda Zonguldak’tan bir bakan çıkarsa ki muhteşem olur.