Çaycuma Belediyesi'nin düzenlediği Çocuk Sanat Atölyesi’nin final sergisi izleyen herkesi büyüledi. Açılışta bir konuşman yapan Başkan Kantarcı: “Çaycuma’dan bir kuyruklu yıldız geçti.”

Çaycuma Belediyesi'nin düzenlediği Çocuk Sanat Atölyesi sona erdi. 3-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen atölyenin sergisi Kantarcı Çarşısı zemin katta açıldı. İzleyen herkesin hayran kaldığı sergide büyük çoğunluğu atıkların değerlendirilmesiyle üretilen kâğıttan, strafordan, tellerden yapılma heykeller, kuklalar, çeşitli tekniklerle elde edilen boyama işleri, sözlü ifadeler, mozaikler yer aldı. Çok özel bir yönlendirme yapılmadan, tümüyle çocukların özgüvenini kışkırtıp yaratıcılıklarını ortaya çıkararak üretilen eserler görülmeye değer bir güzellik ortaya koydu. Son derece duygulu anlar yaşadığı gözlenen Belediye Başkanı Bülent Kantarcı katılan herkesle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende, atölyeye katılan tüm çocuklarla, Atölye Eğitimcisi Sonja ve Esin Tanrısever ve onlara yardımcı olan diğer eğitmenlere katılım ve teşekkür belgeleri verildi. Açılışa Başkan Kantarcı’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, bazı belediye daire amirleri, eğitim alan çocuklarla aileleri katıldı. 

SONJA BÖHLANDER: “ÇAYCUMA BİZİM İÇİN BAMBAŞKA BİR YER OLDU”

Törende konuşan Sanat Eğitmeni Sonja Böhlender Tanrısever, “Ben herkese çok teşekkür ederim. Burada olmak çok güzel bir duygu. Çaycuma bizim için bambaşka bir yer oldu. Biz buraya ve sizlere hayran kaldık.  Bir İtalyan filozof der ki, ‘Bir çocuk 100 diliyle doğar fakat 99’dan yoksun bırakılır.’ Biz çocukların 100 dilinin de geliştirilmesinden yanayız. Buna destek olunması lazım. Ama nasıl? Özgür olmalarını, kendilerini özgür hissetmelerini sağlayarak. O zaman özgür oluyorlar.  Ondan sonra başarılı olabilir. Özgürlük duygusu esas. Bu sergi bunun ispatıdır. Bizim gözümüzde o kadar harika işler çıktı ki. Görüyorsunuz. Bunlar burada kalmayacak. Biz bu çalışmaları yayınlarımızla dünyaya tanıtacağız” dedi.

ESİN TANRISEVER: “BURADA ÇOCUKLARIN HEYKELE BAKIŞI BİLE BİR BAŞKA”

Daha sonra söz alan Sanat Eğitmeni Esin Tanrısever, “Annem Sonja çocuk eğitimi konusunda 58 yıldır çalışıyor.  Çok deneyimli bir sanat eğitmeni. Çok farklı yerlerde çalıştık. Son 20 yıldır birlikte çalışıyoruz annemle. Ve 4 kıtada k bu alanda çalışma yaptık. Burada farklı bir hava vardı. Çocukların farklı bir bakışı vardı. Heykele yaklaşımları farklıydı biliyor musunuz?  Daha farklı bir bilinç vardı burada. Onun için Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya bir teşekkür borçluyuz, bize böyle bir imkan yarattığı için. Birbirimizi çok kolay tanıdık, kolay anlaştık. Birinci günden sonra atölye konusunda daha rahat hareket edebildiğimizi gördük” diye konuştu.

KANTARCI: “ÇAYCUMA’DAN BİR KUYRUKLU YILDIZ GEÇTİ”

Son derece duygulandığı gözlenen ve ağlamamak için kendini zor tutan Başkan Kantarcı, “Bugüne kadar yaklaşık 4,5 yıldır birçok kez bir araya geldik. Çeşitli törenler, açılışlar yaptık. Fakat bugün başka. Gerçekten çok duyguluyum. Çaycuma’dan bir kuyruklu yıldız geçti. İşte kuyruklu yıldızların izlerini bu sergide görüyorsunuz. Bu çocukları şu kısacak bir zaman içinde b kaynaştırıp onların içlerinde gizli olan o büyük enerjiyi ortaya çıkarmasına sebep olacak bu güzel çalışmadan dolayı başta Sonja ve Esin hanıma, onların buraya gelmesine sebep olan Kent Konseyi’mize ve Çaycuma Belediyesi’nin emeği geçen bütün personeline, evlatlarını buraya gönderen annelere, babalara, ve bize destek olan çok Çaycuma’nın yetiştirdiği çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.  Beni çok duygulandıran bu güzel olay için hepinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN KANTARCI EĞİTMENLERE PLAKET VERDİ...

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Sonja Böhlender Tanrısever ve Esin Tanrısever’e teşekkür belgesi ve plaket sundu. Eğitime katılan tüm çocuklara ise katılım belgesi verilirken hep birlikte sergi gezildi. Başka Kantarcı, çocukların yaptıkları çalışmaları hayranlıkla izledi...

Editör: Haber Merkezi