Zonguldak Sanat Tiyatrosu yönetmen ve oyuncuları, Kısa adı KATİB olan Karadeniz Tiyatrolar Birliği'nce 25-29 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen 6.Tiyatro Köyü Buluşmasına katıldı. 

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Erhal Koltuk, Samsun Tiyatro Köyü buluşmasında oyuncuların çok ciddi ve güzel eğitim aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

25 ve 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Samsun Karadeniz Tiyatrolar Birliği’nin Tiyatro Köyü buluşmasına katıldık. Zonguldak’tan 7 kişi katıldık ve toplamda orada 150 civarında iştirakçı vardı. Çok değerli hocalarla birlikte olduk. Örneğin Erzurum Devlet Tiyatrosu'ndan Mehmet Yıldız,  geleneksel Türk tiyatrosunda reji derslerini verdi. Ünal Yeter gibi Hocamızda drama, doğaçlama ve buna benzer tiyatro ile ilgili ne ders varsa hepsi görüldü orada.  Örneğin fiziksel tiyatro dersleri de yapıldı orada. Bunun dışında söyleşilerde bulunmak için çok önemli sanatçılar katıldı. Akşamlar kandiller ile birlikte olduk, söyleşilerine katıldık ve dinledik. Örneğin Cihat Tamer ile birlikteydik. Onlarla beraber olmak elbette çok güzeldi ama asıl çok güzel olan kısmı oyuncularımızın çok ciddi şekilde eğitim almış olmalarıydı. Biz her yıl katılıyoruz Tiyatro Köyü buluşmasına; gittik ve geldik şu anda dinlenme haftasındayız. Yeni Sezona hazırlık tamam o zaman başlayacak”

YENİ SEZONA HAZIRLIKLARI…

Yeni sezona yeni oyunlarla hazırlandıklarını belirten Zonguldak Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Erhal Koltuk, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yeni sezonda Çok iddialı olmak istemiyorum ama 4 yeni oyunla 2018-2019 tiyatro sezonunun tamamlamak istiyoruz. Onun öncesinde geçen sezon sonunda oynamış olduğumuz oyunlar var, Örneğin Azade’ki hala tadı damağımızda ve çok da büyük talep var bu oyunla ilgili. Çocuk gelin dramını ne anlatan oyunla sezon açılışını düşünüyoruz. Artı Meyhanede diye eğlenceli ve keyifli bir oyunumuz var. Bunu zaten sürekli yapacağız ve oynanacak eski İstanbul Meyhaneleri kültürünü anlatan hoş bir oyun. Onun dışında 2 kişilik psikolojik bir oyun oynayacağız. Kalabalık bir oyunumuz var Ah Süreyya diye. Yine 1975'te yıllarının Ankara meyhanelerini, pavyonlarını ve Gazinoları anlatan oyun ve bunun gibi ve Kasım’da 2 oyun daha öyle bu şekilde 2018-2019 sezonunu İnşallah sağlıklı huzurlu ve keyifli bir şekilde kapatacağız”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi