Zonguldak sanat Tiyatrosu’nu ziyaret eden Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür, “Türkiye Tiyatrolar Birliği olarak 11 yıldır şu Manifesto ile yola çıktık. Biz yalnızca pek çok örgütler gibi bir arada olalım, tabela Derneği olalım diye değil, her aşamada bir arada olalım istiyoruz” dedi.

 

Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür ve Başkan Yardımcısı Ezgi Gecegörür, Zonguldak Sanat Tiyatrosu’nu ziyaret etti.

Ziyarete Zonguldak Sanat Tiyatrosu Topluluğu üyelerine tiyatro konusunda bilgiler verdi.

ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLUYUZ

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Başkanı Erhal Koltuk, “Türkiye tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür ve Başkan Yardımcısı Ezgi Gecegörü’ü davet ettik. Zaten Türkiye tiyatrolar Birliği'nin programında olan var olan bir konuydu. Periyodik olarak birlik üyesi toplulukların oyuncularına dersler veriyor. Bugün bize nasip oldu Biz mutluyuz kendisini aramızda görmekten. Bugün Beraber çalışacağız derslerimizi yapacağız” dedi.

BİRBİRİMİZE DESTEK VERECEĞİZ

Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür’de yaptığı konuşmada, “Türkiye Tiyatrolar Birliği olarak 11 yıldır şu Manifesto ile yola çıktık. Biz yalnızca pek çok örgütler gibi bir arada olalım, tabela Derneği olalım diye değil, her aşamada bir arada olalım istiyoruz. Bunun içinde üretim sürecinde birlik gerekiyor. Nedir bu üretim sürecindeki birlik, tüm üyelerimiz tiyatro eseri üretirken yaşayabilecekleri olabilecek teknik sıkıntıları eksiklikler konusunda birbirimize destek olmak, örneğin A tiyatrosundaki fazlalığın B tiyatrosundaki eksikliği tamamlaması anlamıda işe yarıyor. Bu ne işe yarıyor topluluklarının yaptıkları sanatsal üretim nitelik olarak estetik olarak değerini arttırmış oluyor. Bu çok önemli bizim için. Dolayısıyla bizde üyelerimizin ya yazdığın oyunlarla da bizde gurur duyuyoruz. Onlarda ürettikleri eserlerden gurur duyuyorlar. Tabii Sırf böyle üretim sürecine destek olmakla kalmıyor birbirimizin oyunlarını etkinlikleri ne de katılıyoruz, festivallerimiz de katılıyoruz. Bu anlamda da önemlidir.  Bizler büyük bir aileyiz. Birler birbirimize destek vereceğiz. İşimiz bu zaten o yüzden bir aradayız ve bir arada isek güçlüyüz. O yüzden de bugün Zonguldak'tayız. Zonguldak Sanat Tiyatrosu gerçekten çok eskiden beri tanıdığımız İyi Dostlar kardeş tiyatroyuz. O yüzden de mutluyuz burada olmaktan” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi